43
13
5
4
2

Akıllı telefon denince akla tasarım, kamera ve performans gibi konular gelse de birçok kişinin birincil olarak baktığı konulardan biri de fiyat konusu. Özellikle amiral gemisi üreticilerinin telefonlarında ciddi şekilde fark edilebilen bu faktör, telefon almak isteyenlerin göz ardı edemeyebileceği bir konu olarak da karşımıza çıkıyor. Normal şartlar altında pahalı telefonlarıyla gündeme gelen ancak son zamanlarda ‘ucuz telefon modeli’ ile birlikte anılan iPhone ise bugünkü videomuza konuk oldu.

Birçok kişinin bildiği üzere kullanıcılarına en yüksek teknolojiyi sunmak isteyen Apple’ın iPhone model telefonları, birçok kişinin hayalini süslerken sunduğu teknolojinin getirdiği yüksek fiyat etiketiyle de birçok hayali suya düşürebiliyor. Sektörde Apple’a yakın olan kişilerden son aldığımız bilgilere göre Apple’ın iPhone 9 ya da iPhone SE 2 olarak piyasaya sunacağı yeni telefon 399 dolarlık bir fiyat etiketiyle birlikte gelebilir.

Standart fiyat etiketinin yarı fiyatında iPhone

iPhone 9

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var: 399 dolarlık bir telefonun ülkemize girişi yalnızca kurun liraya çevrilmesiyle sonuçlanmıyor. Başka bir deyişle 399 dolarlık bir telefon, ülkemize 4.500 ila 5.000 lira arasında bir fiyat etiketiyle giriş yapıyor. Yine de bu fiyatın güncel iPhone serisinde son derece uygun bir fiyat olduğunu belirtmekte fayda var. Peki, bu nasıl olacak?

Apple, amiral gemisi iPhone modellerinde kullandığı teknolojilerin hepsini bu telefonda kullanmayacak. Öncelikle ekranda son zamanlarda görmeye alışık olmadığımız nispeten kalın çerçeveler yer alacak ve bir ‘home’ tuşunun da telefonda bulunması beklenen özellikler arasında. Telefonun tasarım anlamında bizlere sunacağı başka bir konu da günümüze göre küçük ekran olabilir. 4,7 inçlik bir ekranla geleceği düşünülen iPhone 9, daha çok iPhone 8’i andıracak.

Tabii ki elimizdeki bilgiler sınırlı olduğu için bu özelliklerin de (sağlam kaynaklardan gelen) tahminler üzerine kurulu olduğunu belirtmekte fayda var. Yine de videoda sorduğumuz gibi şu soruyu sormadan geçmek istemiyoruz: iPhone 9, ülkemize 5.000 TL gibi bir fiyatla giriş yaparsa bu telefonu alır mıydınız ya da neden almazdınız? Yorumlar kısmından fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

43
13
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
43
13
5
4
2