Milli Eğitim Bakanı, Okulların Açılması İçin Maske Kullanımı Konusunda Uyardı

38
23
12
6
2
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda okulların açılabilmesi için maske ve mesafe kurallarına uyulması gerektiğini söyledi. Bakan Selçuk, yüz yüze eğitime başlamamız lazım dedi.

31 Ağustos'ta tekrar açılacak olan okulların açılış tarihinin 21 Eylül tarihine ötelenmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, maske takmayan ve sosyal mesafe kuralına uymayanlara karşı da sitemde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı, "Yüz yüze eğitime 21 Eylül’de başlayabilmemiz sizin elinizde. Gece gündüz çalışıyoruz. Detaylara bu kadar titizlikle hazırlandığımız bu süreçte hâlâ maskesiz ve mesafeyi hiçe sayan insanlar görmek bizleri derinden üzüyor" dedi.

"Yüz yüze eğitime başlamamız lazım"

ziya selçuk tweet

Bugün sabah saatlerinde resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Ziya Selçuk, çeşitli uyarılarda bulunduğu Tweetlerine "Bir Bakan olarak değil, bir “öğretmen” olarak yazıyorum, lütfen okuyun" diyerek başladı.

Sınıftan, yüz yüze eğitimin önemini anlatan Bakan Selçuk, "Eğitim; çocuğun iç çekişini, kahkahasını, “Öretmenim!” deyişini duyarak, saçını okşayarak, omzuna dokunarak, kaş göz işaretiyle çaktırmadan uyararak, birlikte eğlenerek ve teneffüste üşümesin diye montunun önünü kapatarak yapılır. Uzaktan eğitimde bunlar yok, olmayacak da..." dedi.

milli eğitim bakanı, ziya selçuk

Uzaktan eğitime her detayıyla hazırlıklı olunduğunu söyleyen Ziya Selçuk, "sınıf ortamının, okul ikliminin ruhunu ekranlara üfleyemeyiz" dedi. Bakan Selçuk, "eğitim öğretimi layıkıyla devam ettirebilmek için okullara dönmemiz, yüz yüze eğitime başlamamız lazım" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı, Twitter'dan yaptığı uyarılarını ve ricalarını şöyle bitirdi: "Yüz yüze eğitime 21 Eylül’de başlayabilmemiz sizin elinizde. Gece gündüz çalışıyoruz. Teneffüste oynanacak temassız oyunlar bile hazır. Detaylara bu kadar titizlikle hazırlandığımız bu süreçte hâlâ maskesiz ve mesafeyi hiçe sayan insanlar görmek bizleri derinden üzüyor. 'Okulları birlikte açacağız' derken samimiyiz, sizleri bu sorumluluğa ortak olmaya çağırıyoruz. Sizsiz başaramayız. Lütfen maske takın, mesafenizi koruyun ki okulları açıp işimizi yapabilelim, çocuklar okullarına kavuşsun. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz adına rica ediyorum."

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/202008161042662235-milli-egitim-bakani-selcuktan-cagri-yuz-yuze-egitime-21-eylulde-baslayabilmemiz-sizin-elinizde/
38
23
12
6
2
Emoji İle Tepki Ver
38
23
12
6
2