iPhone Kullanıcıları, 15 Dakikalık 'Google' Geçmişini Silebilecekler

19
8
2
1
0
Google, 'Google' uygulamasının iOS sürümüne yeni bir özellik getirdi. Bu özellik, kullanıcıların 15 dakikalık tarama geçmişlerini kolaylıkla silebilmelerini sağlıyor. Teknoloji devi, özelliğin bir süre sonra Android ekosistemine de geleceğini açıkladı.

ABD merkezli teknoloji devi Google, iOS platformu için kullanımda olan "Google" uygulamasına yeni bir özellik getirdiğini duyurdu. Google tarafından yapılan açıklamalara göre uygulama, bundan sonra 15 dakikalık tarama geçmişinin de silinmesini sağlayacak. Google, Android kullanıcılarının da bu özelliği kullanabileceklerini ancak bir süre beklemek durumunda olduklarını açıkladı.

Google uygulaması, daha önce de tarama geçmişinin silinmesine imkan veriyordu. Ancak bu süre, eklenen yeni özellik sayesinde 15 dakikaya kadar düşürülmüş oldu. Kullanıcılar bu sayede, 15 dakika öncesine kadar baktıklarını, başka birisinin görmesini istemediği ya da kendisinin de unutmak istediği bir internet aramasını, kolaylıkla silebilecekler

Google'ın yeni özelliği işte böyle görünüyor

Google

Google tarafından yapılan açıklamalara göre yeni özelliği kullanmak, uygulamadaki diğer arama geçmişi temizleme özelliğine göre çok daha kolay. Öyle ki uygulamayı açıp sağ üst taraftaki profil resminin üzerine dokunan bir kullanıcı, açılan menüde yeni bir seçenek görecek. İşte bu seçenek, 15 dakika öncesine kadar yapılmış olan internet aramalarının silinmesini sağlayacak.

Bu arada, Google uygulamasına gelen tek yeni özellik bununla sınırlı değil. Kullanıcılar artık, tarama geçmişlerini 3 ay, 18 ay ya da 36 ay gibi farklı zaman dilimlerinde otomatik olarak temizleyebilecekler. Varsayılanı 18 ay olarak belirleyen Google, kullanıcıların kendi tercihlerini kullanabilmelerini de sağlayacak. Ayrıca bundan sonra kullanıcılar için yeni güvenlik tavsiyeleri de verilecek. Google, bu yenilikler sayesinde kullanıcıların çok daha iyi bir deneyim yaşayabileceklerini söylüyor.

Not: Bu içeriğimizde bahsettiğimiz uygulama, Google'ın internet tarayıcısı olan Chrome değildir. Google'ın doğrudan Google ismiyle kullanıma sunulan bir uygulaması bulunmaktadır. İşte 15 dakikalık tarama geçmişini silme özelliği de Google isimli bu uygulamaya gelmiştir.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/delete-the-last-15-min-of-your-google-search-history-in-2-taps_id133664
19
8
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
8
2
1
0