Google'dan 'Ücretsiz' Meet Toplantıları İçin Çok Tartışılacak Kısıtlama

23
5
2
0
0
Google, görüntülü iletişim hizmeti Meet'e süre kısıtlaması getirdi. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, bundan sonra 3 veya daha fazla katılımcısı olan toplantıların, en fazla 60 dakika boyunca ücretsiz olarak kullanılabileceği ifade edildi. Bundan daha uzun süreye ihtiyaç duyan müşterilerin, Google'a ödeme yapması gerekecek.

COVID-19 salgınıyla birlikte önem kazanan uygulamalar başında, görüntülü iletişim yazılımları geliyordu. İnsanları, evlerine kapandıkları dönemlerde bu tür uygulamalar ile hem profesyonel yaşamlarında hem de özel hayatlarında başkaları ile görüntülü görüşmeler yapabildiler. Bu kategorinin en bilindiklerinden bir tanesi de elbette Google Meet'ti. Şirket şimdi, bu hizmetine ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Google Meet, COVID-19 sürecinde kişi ve süre sınırlaması olmadan kullanılabildi. Ancak şirket, artık bu dönemi değiştirmeye karar vermiş durumda. Google tarafından yapılan açıklamalara göre uygulama artık, 3 veya daha fazla katılımcının olduğu toplantılarda en fazla 60 dakika boyunca ücretsiz olarak kullanılabilecek. Bundan daha fazla zamana ihtiyaç duyan kullanıcıların, Google hesaplarını yükseltmeleri, yani Google'a para ödemeleri gerekecek.

Kullanıcılar artık, toplantının 55. dakikasında uyarılacak

Google Meet

Google tarafından yapılan açıklamalara göre ücretli bir Google Workspace aboneliği olmayan kullanıcıların gerçekleştirdikleri toplantılar, 55. dakikada otomatik olarak görünen bir uyarı gösterecek. Bu uyarıda, görüşme sınırının sonuna gelindiği ve toplantının 5 dakika içerisinde otomatik olarak kapatılacağı belirtilecek. Toplantı katılımcıları da bu süre sona erene kadar görüşmeyi tamamlamak durumunda kalacaklar. Aksi takdirde yeni bir toplantının başlatılması gerekecek.

Google, Meet'te yapılacak toplantılarda yalnızca iki katılımcı olması durumunda, herhangi bir sınırlamanın olmayacağını söylüyor. Ayrıca kurumsal müşteriler de herhangi bir süre kısıtlaması ile karşılaşmayacaklar. Google, bu kararla birlikte son yıllarda en çok kullanılan hizmetlerinden bir tanesi olan Meet'i, kendisi için bir gelir kapısı haline getirmiş olacak.

Kaynak : https://9to5google.com/2021/07/12/google-meet-group-limit/
23
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
5
2
0
0