İstanbul Havalimanı, Uçakların Yakıt Tasarrufu Yapmasını Sağlıyor

45
36
15
2
2
DHMİ Genel Müdürü, İstanbul Havalimanı'nın, uçuş güzargahı sayesinde uçaklara yüzde 8’lik yakıt tasarrufu sağladığını aktardı.

Geçtiğimiz aylarda yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın en büyük halalimanlarınlarından biri İstanbul’da hizmete açıldı. Hala tam kapasitesine ulaşmayan İstanbul Havalimanı, buna rağmen başarılarla anılmaya devam ediyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, İstanbul Havalimanı’nın sağladığı avantajları aktardı. 

Uçakların çok önemli ölçüde yakıt tasarrufu yapmasını sağlayan yeni havalimanı, uçuş sürelerinde gerçekleşen 1300 dakikalık kısalmayla yüzde 8’lik yakıt tasarrufu sağlıyor. 

istanbul havalimanı

DHMİ Genel Müdürü Keskin, attığı Tweet’le; “Marmara bölgesinde yapılan yeni düzenlemeler sonucunda, İstanbul Havalimanının açılmasıyla birlikte uçuş güzergâhları geçmişe göre %8 kısaltıldı. Bu sayede, sadece İstanbul Havalimanının uçuş sürelerinde her gün ortalama 1300 dakikalık bir azalma ile %8 yakıt tasarrufu sağlanıyor” dedi.

Pistlerin sayısının artırılması ve pek çok yeni teknoloji sayesinde uçakların havada bekleme sürelerini de kısaltan yeni havalimanı, pek çok yolculukta aktarma havalimanı olarak da kullanılabiliyor. Keskin, yaptığı açıklamanın devamında; “Tamamen milli imkân ve kabiliyetler kullanılarak tasarımları yapılan İstanbul Hava Sahası, yenilenmiş uçuş güzergâhlarıyla havacılığımızı dünyada ilk sıralara taşıyan İstanbul Havalimanı başta olmak üzere bölgedeki tüm havalimanlarına ve transit uçuşlara başarıyla hizmet veriyor” diyerek yeni havalimanının başarısını aktardı.

Kurban Bayramı boyunca havalimanlarında oluşan hareketliliği de hatırlatan Keskin; “Kurban Bayramı'nda vatandaşlarımıza rahat ve güvenli yolculuk imkanı sunmak için havalimanlarında özveriyle görev yapan mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201908171039937805-dhmi-genel-muduru-keskin-istanbul-havalimani-ucus-guzergahini-yuzde-8-kisaltti/
45
36
15
2
2
Emoji İle Tepki Ver
45
36
15
2
2