Sony'nin 2018 Yılında Bizlere Tanıttığı Tüm Akıllı Telefonlar

58
29
8
6
5
Tasarım anlamında "Hacı şakir sabunu" konseptinden bir türlü vazgeçmeyen Sony, yine de 2018 yılında oldukça ilgi çeken akıllı telefon modellerine imza attı. Şimdi bu modellere hep birlikte yakından göz atalım.

Son yıllarda satışları istediği gibi gitmeyen Sony için akıllı telefon piyasasından çekilip yalnızca kamera ve ekran gibi donanımları üretme kararı bizim için süpriz olmayabilir. Bilhassa kullandığı köşeli tasarımlarından bir türlü vazgeçmeyen marka, yine de teknik özellikleri bakımından oldukça göz kamaştırıcı telefonlar üretmiyor da değil. Bu yılın ön plana çıkan modellerini sayfanın devamında bulabilirsiniz.

Sony Xperia XZ2 Premium

Sony, Nisan ayının ortalarında karşımıza Xperia XZ2 Premium modelini çıkarmıştı. Cihaz her ne kadar “Premium” hissi veremese de 5.8inç 4K HDR ekranı ile oldukça zengin bir görüntü yelpazesine sahipti. XZ Premium’a göre ekran parlaklığı %30 daha fazla olan cihazın batarya kapasitesi ise 3.540mAh. 900 dolara satılması beklenen telefonun aynı zamanda çift arka kamerası bulunuyor.

Sony Xperia R2/R2 Plus

Geçtiğimiz Ekim ayında karşımıza çıkan Xperia R1 ve R1 Plus, fiyat performans anlamında oldukça cazip bir cihazdı. Serinin devamı niteliğinde ki bu yeni model ise kardeşini aratmayacak cinsten. Düşük fiyat yüksek performans mottosunun bir parçası olan cihazın R1 ve R1 Plus gibi Hindistan pazarına yönelik üretileceği düşünülüyor.

Sony Xperia XZ2

Geçen sene tanıtılan XZ1’in devamı niteliğinde olan Xperia XZ2, diğer modellere nazaran daha farklı bir tasarım anlayışına sahip. Arka kısmına düşünülen cam detay ile oldukça zarif görünen modelin, parmak izi sensörü de yine arka kapağa konumlandırılmış. 18:9 ekran gövde oranına sahip cihaz; Snapdragon 845 işlemcisi, 4GB RAM’i, 19MP/5MP arka ve ön kamerası, IP68 su ve toz geçirmezlik özelliği ile Android 8.0 Oreo işletim sistemine sahip. Telefonun Avrupa’da ki satış fiyatı ise 800 dolar civarında.

Sony Xperia XZ2 Compact

Xperia XZ ailesi hiç şüphesiz Sony’nin en güçlü modellerini içerisinde barındırıyor. Peki bu ailenin en güçlüleri arasında gelen Xperia XZ2 ile aynı özelliklere sahip ama ebatsal anlamda daha ufak bir telefon modeli olsaydı nasıl olurdu? Bu sorunun cevabını Xperia XZ2 Compact’de bulabilirsiniz. Yeni XZ2 Compact, 5inç büyüklüğünde bir ekran, daha ufak bir batarya ve plastik kapak ile birlikte tasarlanmış. Bunun dışında işlemci ve kamera gibi özellikleri abisiyle birebir aynı olan ürünün fiyatı ise 650 dolar dolaylarında.

Sony Xperia XA2/XA2 Ultra

CES etkinliğine damga vuran modeller arasında gelen XA2 ve XA2 Ulta, birçok anlamda kullanıcılarının ihtiyacına en iyi şekilde cevap veriyor. 5.2 büyüklüğünde ve 6inç büyüklüğünde ekranlara sahip olan bu iki cihaz, 1920x1080 piksel çözünürlüğe sahip LCD panel ile birlikte geliyor. Touch ID özelliğine de sahip olan telefonların ayrıca NFC, USB Type C, 3.300 mAh ve 3.580 mAh kapasitesinde ki bataryaları ise diğer özellikleri arasında bulunuyor. Satış fiyatı Avrupa ülkelerinde XA modeli için 350 dolar, XA2 Ultra modeli için ise 450 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Sony Xperia L2

Eğer Sony Xperia XA2 ve XA2 Ultra modelleri size bir tık fazla geldiyse, onun yerine Xperia L2 modeli tam keyfinize göre denilebilir. Fiyat anlamında biraz daha uygun bir etikete sahip olan bu ürün, MediaTek işlemci, 1280x720 piksel çözünürlüklü 5.5inç ekran, 3GB RAM ve 3.300mAh batarya ile birlikte satılıyor. Telefonun arka kısmında 13MP, ön kısmında ise 8MP çözünürlüğünde bir kamera yer alırken NFC özelliği ise diğer bir göze çarpan detay olarak ön planda. Son olarak telefonun Avrupa’da ki satış rakamının 250 dolar olduğunu ekleyelim.

Bu yıl için tanıtılan bu telefonların 2019 yılında nasıl görüneceği hakkında şimdilik bir fikrimiz yok. Ama oval ve ince tasarımlar artık piyasayı gittikçe ele geçirirken, değişime Sony'nin de ayak uyduracağını kanısındayız. Bilhassa çerçevesiz ekran fenomeni artık amiral gemilerinde de vazgeçilmez bir hale gelmeye başlarken, Sony'den de böyle bir atılım beklemek yanlış olmaz. Bakalım ilerleyen yıllarda bizleri ne gibi sürprizler bekliyor olacak. 

Kaynak : https://www.androidcentral.com/these-are-all-phones-sony-launching-2018
58
29
8
6
5
Emoji İle Tepki Ver
58
29
8
6
5