Jack Dorsey, Nijeryalıların Bitcoin'e Liderlik Edeceğini Nedeniyle Birlikte Açıkladı

17
7
2
2
0
Amerikan futbolu oyuncularından Russell Okung'un Nijerya hükümetine yaptığı çağrı, Twitter CEO'su Jack Dorsey'in dikkatinden kaçmadı. Okung'un yazdığı makaleyi alıntılayan Dorsey, Nijeryalıların Bitcoin'e liderlik edeceğini söyledi.

Kripto para piyasalarına hakim isimlerden biri olan Twitter CEO'su Jack Dorsey, sahip olduğu platformda dikkat çekici bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımda Nijerya halkının Bitcoin'e liderlik edeceğini söyleyen Dorsey, yaptığı paylaşımın sonuna Nijerya Bayrağı ekledi. Peki Dorsey, neden böyle bir paylaşım yapmıştı? 

Nijerya, kripto para birimlerine mesafeli olmanın da ötesine geçmiş olan ülkelerden bir tanesi. Nijerya Merkez Bankası, kısa bir süre önce yaptığı bir açıklama ile kripto para ticaretinin ülke genelinde yasaklandığını duyurdu. Ülke genelindeki bankalara talimat veren yetkililer, kripto para ticaretinin yapıldığı tüm hesaplara bloke konulmasını, Nijeryalıların kripto paralardan uzak kalmasını sağlamayı emrettiler. Ancak bu yasaklama bile ülkenin kripto paralardan uzak kalmasını sağlamadı. Yapılan araştırmalara göre Nijerya'nın küresel kripto para piyasalarındaki payı, 400 milyon doların üzerinde

Jack Dorsey'in paylaşımı, Nijeryalı Amerikan futbolu yıldızı Russell Okung'un açıklamalarından sonra geldi

Nijerya

Aslen Nijeryalı olan Amerikan futbolunun önemli isimlerinden Russel Okung, Bitcoin Magazine isimli dergiye bir makale yazdı. Okung, kaleme aldığı makalede Nijerya hükümetine açık çağrı yapıyor, Bitcoin'le ilgili yeni bir düzenleme istiyordu. Hükümetin mevcut tavrını eleştiren sporcu, yeni bir düzenlemenin yapılmaması durumunda zaten kırılgan olan Nijerya ekonomisinin çok daha kötü bir hal alabileceğini söylüyordu. Görünen o ki bu makale, Jack Dorsey'i de etkilemişti. Dorsey, Bitcoin Magazine'in Twitter'da paylaştığı makaleyi alıntılayarak, az önce bahsettiğimiz açıklamaları yapmıştı.

Nijerya ekonomisi, ülke petrol zengini olsa da pekiyi durumda değil. Ayrıca ülke geneline yayılmış olan toplumsal olaylar da yaşanıyor. Hatta hükümet, toplumsal olayların Twitter üzerinden organize edildiğini gerekçe göstererek Twitter'ın ülkede kullanılmasını da yasakladı. Dorsey ise konuyla ilgili açıklamalarında Nijeryalılara destek verdiğini açıkça dile getirdi. Yaşanan son olaydan sonra Dorsey'in yeniden hükümetim karşısında yer alması, Dorsey'in Nijeryalılar gözünde kahraman, hükümet gözünde ise hain olarak nitelendirilmesine yol açmış durumda...

İşte Jack Dorsey tarafından yapılan o paylaşım

Jack Dorsey

Kaynak : https://guardian.ng/news/nigerians-will-lead-bitcoin-says-twitter-ceo-jack-dorsey/
17
7
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
17
7
2
2
0