Japon YouTuber Yoshi, AYT Sorusundaki Hatayı Ortaya Çıkardı: Ben Şok

203
25
5
4
2
Japon YouTuber Yoshi Enomoto, dün gerçekleşen AYT sırasında sorulan bir sorudaki hatayı ortaya çıkardı. Söz konusu hata, soruyu okuyan bir Japon için 'önemli' sayılabilecek seviyede olsa da sınava giren öğrenciler için 'yanıltıcı' olmadı.

Milyonlarca öğrenci dün Alan Yeterlilik Testi ya da daha çok bilinen adıyla AYT'ye girdi ve hayatlarının en kritik dönemeçlerinden birini geride bıraktı. AYT'nin geride kalmasıyla birlikte sosyal medya, AYT paylaşımlarıyla deyim yerindeyse doldu taştı. Üç yıldır Türkiye'de yüksek lisans eğitimini sürdürmekte olan Japon YouTuber Yoshi Enomoto, Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile AYT sorularını bambaşka bir noktadan eleştirdi.

AYT'de öğrencilerin karşısına çıkan Türk Dili ve Edebiyatı sorularından birinin ekran görüntüsünü paylaşan Enomoto, "Ben şok! Bugünkü AYT sınavın bir soruda Japonca örneği göstermiş ama Japoncada "Kan Huo" diye bir şey yok. Bana kalsa Çince sesine benziyor. 1. örnek de Kimo ga Futo değil, Kimo ga Futoi aslında. Çeviri de karaciğeri kuvvetli değil, karaciğer kalın oluyor" ifadelerini kullandı.

yoshi enomoto tweet

Yoshi Enomoto'nın doğma büyüme bir Japon olduğunu göz önünde bulundurarak Japonya'daki halk deyişleriyle ilgili yeterli bilgiye sahip olduğunu düşünebiliriz. Dolayısı ile tespit ettiği hatalar muhtemelen doğru. Bununla birlikte söz konusu hatalar, soru ve doğru yanıt ile ilgili herhangi bir yanlış yönlendirmeye neden olmadığından görmezden gelinebilir.

Aslına bakarsak Yoshi Enomoto, Japonya ve Japonca ile ilgili sosyal medyada sık sık dile getirilen yanlış bilgileri YouTube kanalında da sık sık doğruları ile dile getiriyor. Bu videolardan biri olan 'Japonya Hakkında Doğru Bilinen 10 Yanlış Bilgi' adlı videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yoshi'nin 'Japonya'da Samsung neden yok?' sorusuna yanıt vermek için konuk olduğu videomuz

203
25
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
203
25
5
4
2