Jeff Bezos: Dünya'yı Mahvettik, Ben de Uzaya Yatırım Yaptım

25
14
7
1
0
Amazon’un sahibi, dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos, uzay çalışmaları yapan firması Blue Origin’e yaptığı yatırımların nedenleri hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Jeff Bezos, genellikle Amazon’un sahibi ve CEO’su olmasıyla bilinse de birden fazla yatırıma sahip. Bu yatırımlar arasında, uzay teknolojileri üzerine çalışan Blue Origin de yer alıyor. 

Amazon’da kazandığı paranın önemli bir kısmını bu projeye yatırması hakkında açıklamalar yapan Bezos, önemli olduğunu düşündüğünü belirttiği bu yatırım hakkında konuştu. Ünlü girişimci, “Bu gezegen için, gelecek nesillerin dinamizmi için önemli olduğunu düşünüyorum. Bu benim son derece önemsediğim ve bütün hayatım boyunca düşündüğüm bir şey” açıklamasında bulundu. 

jeff bezos

Bezos, insanlığın geleceği olması için uzay teknolojilerinin kritik öneme sahip olduğunu belirterek,  “Sağlam bir uygarlığa sahip olmaya devam etmek istiyorsak biz insanlar uzaya gitmek zorundayız. Popülasyon olarak genişledik ve dünya göreceli olarak küçük kalıyor. Etkilerini iklim değişikliği, kirlilik ve ağır sanayide görüyoruz. Bu gezegeni mahvetme sürecindeyiz. Bu gezegeni korumak zorundayız.” dedi.

Gelecekte komplike ve zor üretilen mikroişlemci gibi cihazların maliyetlerinin düşebileceğini söyleyen Bezos, böylece fabrikaların uzaya taşınabileceğini belirtti. Yine de bu hayalin gerçekleşmesinin yüzlerce yıl sürebileceğini belirten Bezos, bu durumda insanların nerede yaşayacaklarını seçim şansları olacağını belirtiyor. 

blue origin

Bu seyahatleri mümkün hale getirmeyi amaçlayan Blue Origin’in ilk aracı New Shepherd’in testlerinin başladığını belirten Jeff Bezos, amaçlarını yakın zamanda insanları kısa süreli uzay seyahatlerine götürebilmek olarak açıkladı. 

Bezos, çocukluğundaki Ay’a inişlerden çok etkilendiğini söyledi. Blue Origin, 2000 yılında kuruldu. Bezos, her yıl 1 milyar dolarlık hisse satıp gelirini firmaya aktarıyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201907181039696938-bezos-uzay-icin-neden-milyarlar-harcadigini-acikladi-cunku-gezegeni-mahvettik/
25
14
7
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
14
7
1
0