Jennifer Aniston’ın Instagram Hesabıyla 2 Günde Ulaştığı Müthiş Etkileşim Sayıları

13
9
2
1
1
Instagram için ünlü isimlerin aktif hesaplara sahip olması çok çok önemli. Mesela iki gün önce hesabını açan Jennifer Aniston’ın yüklediği ilk fotoğraf, sadece 2 günde 170 ülkenin nüfusundan fazla beğeni sayısına ulaştı. Aniston, Instagram’da en kısa sürede 1 milyon takipçiye ulaşma rekorunu da kırdı.

Hollywood dünyasının prestijli isimleri, özellikle sosyal medya çağından önce de dünya çağında ünlü olanlar, sosyal medyaya gelince ortalık karışıyor. 1994 ve 2004 yılları arasında yayınlanan ve hâlâ izlenen Friends dizisiyle ünlenen Jenifer Aniston da bunlardan birisi. 50 yaşındaki oyuncu, dünyanın her yerinde sürekli gündeme gelen bir isim.

İlginç bir şekilde insanlar, sosyal medya hayatımıza girmeden önce ün kazanan isimlere daha çok değer veriyorlar. Günümüzdeki ün ve popülerlik kavramına tamamen zıt olan bu yaklaşım sayesinde, söz konusu kalıcı ünlüler hangi ortama girseler kendilerini belli ediyorlar. 

Jennifer Aniston’ın Instagram’da yakaladığı etkileşim sayıları:

()

Aniston, 2 gün önce Instagram’a katılır katılmaz, yıldızlaşmasını sağlayan Friends dizisindeki arkadaşlarıyla bir kare paylaştı. son derece sıradan olan bu fotoğraf öyle bir gündem yarattı ki şu anda beğeni sayısı 12 milyonu geçmiş durumda. Evet tam 12 milyon!

Bir başka deyişle yeryüzündeki 170 ülkenin nüfusundan daha büyük bir kitle, Aniston’un ilk Instagram fotoğrafına iki kez dokundu. Ayrıca Aniston, bu hesapla yeni bir rekorun da sahibi oldu. Daha önce Harry ve Meghan Markle çifti tarafından kırılan “1 milyon takipçiye en kısa sürede ulaşma” rekoru artık Aniston’a ait. 

Zira Aniston, Instagram’a girdikten 5 saat 45 dakika sonrasında 1 milyon takipçiye ulaşmış oldu. Ardından geçen 48 saatte ise bu takipçi sayısı 11,3 milyona çıktı. Yani yaklaşık 43 saat içinde Aniston’un Instagram’daki takipçi sayısı 11 katına kadar çıktı.

Bu abartılı rakamlar karşısında Aniston, aşağıdaki video ile Instagram kitlesine teşekkür etti:

()

Peki, Aniston ve onunla aynı kuşaktan gelen kişiler bu popülerliğe nasıl ulaştılar, ünleri neden bu kadar kalıcı? Aniston gibiler neden yeni ünlülere kıyasla daha çok seviliyorlar?

Bu konuda yapılan araştırmalarda ün kavramı, tığkı medya kavramı gibi ikiye ayrılıyor. Sosyal medya hayatımıza girmeden önce ünlü olan isimler "geleneksel medya ünlüleri", sosyal medya ile tanıdığımız kişilere ise yeni medya ünlüleri yada “influencer” deniyor.

Sosyal medya aracılığıyla milyonlarca insana ulaşmak, geleneksel medya dönemindeki şartlara kıyasla daha kolay. Ayrıca daha kısa sürede, evinizin bir odasından milyonlara ulaşmanız mümkün. Böyle olunca, sosyal medyada ünlü olan kişilerin sayısı fazla oluyor. Ünlü olmak için aylarca çalışmak, Oscar’lık performanslar sergilemek zorunda kalmıyorsunuz.

jannifer aniston instagram

Geleneksel medya ünlüleri ise elde ettikleri popülerlik seviyesine belirli bir emek karşılığında ulaşıyorlar. Hatta yetenekli oldukları oyunculuk, tiyatro, yönetmenlik, sunuculuk gibi alanlarda dünyanın en iyisi konumundalar. Hayatları boyunca da bu başarıyı sürdürmek, şirketler gibi itibar savaşı vermek zorundalar. 

Sosyal medya ünlüleri ise her geçen dönem değişen, bir parlayıp bir sönen, geçici söylemlerle öne çıkan isimlerden oluşuyor. İşte bu yüzden bir geleneksel medya ünlüsü, tüm popülerliği ve itibarıyla yeni medya mecrası olarak bildiğimiz Instagram ve benzeri platformlara gelince, ortalık birbirine giriyor. Tıpkı Aniston’un Instagram’da yaptığı gibi.

Bu arada yaşanan her şeyi Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in keyifle izlediğini tahmin ediyoruz. Zira geleneksel medya ünlülerinin bir kısmı, sırf Instagram gibi platformlardaki etkileşimi arttırmaları için milyonlarca dolarlık reklam anlaşmaları yapıyorlar.

13
9
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
13
9
2
1
1