Joker, Dünya Çapındaki Protestolarda Yeni Bir Akım Başlattı

70
21
10
8
4
Joker filmi son dönemde daha çok gişe performansı ve kırdığı rekorlarla konuşulsa da, yeni bir akım başlatmış gibi görünüyor. Joker ayrıca dünya çapındaki protestolarda yarattığı akımla da gündemde.

Joker, gişe performansıyla son dönemde adından sıkça söz ettiriyor. R-Rated filmler arasında tüm zamanların en yüksek hasılatına ulaşan film, şimdi de protestoların vazgeçilmezi haline geldi. Dünya çapında protestocuların yüzlerini Joker gibi boyamaları veya popüler karakterin maskesini takmaları tartışmaların fitilini ateşledi.

Lübnan'da yükselen siyasi ayaklanmalar protestoları beraberinde getirdi ve bu gösterilerde yüzlerini Joker gibi boyayanlar göze çarpıyordu. Diğer yandan karakterin maskesini mücadelelerinde sembol olarak benimseyenler de vardı. Hong Kong'da Çin hükümetine karşı yapılan protestolarda ve Şili'deki gösterilerde takılan maskeler öne çıktı.

joker film protesto

Protestolarda Joker'in sözlerinin ve gerçek hayata yansıyan fiziksel varlığının arttığına dikkat çekiliyor. Todd Phillips'in Joker filminin çağrıcı gücü olduğu ve siyasi sistemi protesto etme biçiminin kullanılmaya başlandığı konuşuluyor. Ayrıca Çin'in siyasi gerilimler nedeniyle filmin gösterimini durdurduğu da iddia ediliyor.

Tüm bunların yanı sıra filme, dünyadaki sayısız kültürün altında yatan bazı gerçeklere kanalize olan bir tür sanat olarak bakanlar da var. Amerika'da bir kesim filmi, ülkedeki akıl hastalığı tedavisinin bazı yönlerini sorguladığı için övüyor. 

joker protesto

Pek çok kişi Joker'in Amerika'da da şiddeti tetikleyeceğini düşünüyordu, ancak bu gerçekleşmedi. Film için ortaya atılan söylemler dikkat çekici olsa da herhangi bir saldırı gerçekleşmedi. Joker şimdilik daha çok gişe performansıyla öne çıkıyor ve rekorlar kırmaya devam ediyor.

Joker hala vizyonda kalmayı sürdürüyor. Yaklaşan diğer DC filmleri arasında 7 Şubat 2020'de vizyona girecek Birds of Prey, 5 Haziran 2020'de gelecek Wonder Woman 1984, 25 Haziran 2021'de de Batman gibi yapımlar yer alıyor.

Kaynak : https://comicbook.com/dc/2019/10/27/joker-protestors-around-world-dressing-up/
70
21
10
8
4
Emoji İle Tepki Ver
70
21
10
8
4