Linux Tabanlı KaiOS, 100 Milyon Cihaza Ulaştı

39
4
3
2
1
Son yıllarda “akılsız telefon” pazarında büyük işler başaran KaiOS, 100 milyondan fazla cihazda çalışıyor. Ayrıca şirket yatırım almaya devam ediyor.

Android ve iOS’tan sonra en çok kullanılan mobil işletim sistemi haline gelen KaiOS, WhatsApp, Facebook, Youtube, Google Haritalar gibi uygulamalarla uyumlu halde çalışıyor. Düşük maliyetli telefon segmentini hedefleyen KaiOS; Asya ve Afrika’daki düşük bütçeli pazarlarda gayet ciddi satış rakamları elde etmeyi başardı.

Geçtiğimiz yıl Google tarafından 22 milyon dolarlık yatırım alarak Youtube, Haritalar ve hatta Google Asistan desteğine erişen KaiOS, bu yıl ise 50 milyon dolarlık bir yatırım almayı başardı.

KaiOS şu anda Hindistan’da Nokia 8110 4G gibi öne çıkan modellere güç veriyor. Hindistan’da oldukça popüler olan cihaz, uygun fiyatıyla kullanıcılara oldukça cezbedici geliyor. Telefonların KaiOS ile beraber aldığı destekler sayesinde cihazlara “akılsız telefon” denilmeyecek gibi duruyor.

Facebook, Youtube, Google Arama gibi özellikler KaiOS’un yaygınlığını artırmasında rol oynadı. HTML5 temelli olan KaiOS, şirketlerin uygulamalarını KaiOS mağazasına eklemelerinin diğer sistemlere göre daha kolay olduğunu belirtti. Şirket, aldığı yatırımlarla üç yıl içerisinde telefon pazarında büyük bir pay elde etmeyi amaçlıyor.

Kaynak : https://www.91mobiles.com/hub/kaios-100-million-devices-third-biggest-mobile-os-globally/
39
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
39
4
3
2
1