Kamera Yarışını Kızıştıracak İddia: iPhone 11'de Su Altı Kamerası Bulunacak

26
19
2
2
2
iPhone XS'in kamerası, birçok farklı alanda HDR ile fotoğraf çekme imkanı sağlıyordu ancak su altı bunlardan biri değildi. Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 11'in su altında çekim yapabilecek bir kameraya sahip olması bekleniyor.

Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi dev firmalar, yılın başında birçok modelini tanıttı ancak Apple’dan henüz bir haber yok. Apple’ın yayınladığı patent dosyalarına göre şirketin gelecekte piyasaya süreceği bir cihazda -ki bu büyük ihtimal iPhone 11 olacak- su altında fotoğraf çekmeye yarayan bir yapay zekâ sistemi beliriyor. (Patent dosyalarına buradan göz atabilirsiniz.)

Bu yapay zekâ sistemi, cihazı su altında kullandığınızı fark ederek kamerayı ona göre optimize edecek ve su altında düzgün fotoğraf çekebilmek için ışığı, çevreyi ve uzaklığı ona göre ayarlayacak. Kısaca yeni kamera sistemi, akıllı telefonlardaki sahne moduna benzer bir mantıkla çalışacak.

iPhone XS’in kamerası birçok farklı ortamda fotoğraf çekme imkanı sunuyordu ancak bu yüzeylere su altı dâhil değildi. Apple’ın bir sonraki cihazına su altı fotoğraf çekme desteği eklemesi, kullanıcılar tarafından beğenilecek bir özellik olacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/iphone-11-could-have-a-camera-designed-for-underwater-photography
26
19
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
26
19
2
2
2