Kanadalı Bir Şirket, Yanlışlıkla Android 10’un Çıkış Tarihini Duyurdu

47
10
6
5
5
Android’in son sürümü olan Android 10’un çıkış tarihi, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Kanadalı bir dağıtım şirketinin yaptığı bir hata, Android 10’un kesin olarak 3 Eylül’de Google Pixel cihazlara geleceğini doğruladı.

Android 10 merakla beklenmeye devam ediyor. Birkaç gün önce Android 10'un yayınlanma tarihini bildiren bir rapor ortaya çıktı. Bu bilgi, Google destek temsilcileriyle yapılan birkaç sohbetten sonra doğrulanmıştı.

Bugünse Kanadalı bir dağıtıcı şirket olan Rogers tarafından yapılan hata, Android’in en son sürümü Android 10’un 3 Eylül’de dağıtılmaya başlanacağını resmen onayladı.

Google Pixel modelleri, 3 Eylül’de Android 10’a kavuşacak:

Rogers’ın yaptığı resmi yayın, bu bilgileri Google’ın resmi açıklamasından önce yayınlamanın yanlış olduğunu fark ettiklerinde apar topar kaldırıldı. Neyse ki hızlı olan takipçiler sayesinde bu raporların ekran görüntüleri alındı. Rogers’ın işletim sistemi yükseltme zamanlamasına baktığımızda Google’ın Pixel cihazları, 3 Eylül’de Android 10 güncellemesini alacak.

OnePlus 7 Pro da Android 10’u çıkar çıkmaz alacak:

OnePlus 7 Pro

Dağıtıcı firma olan Rogers, ilginç bir şekilde Android’in en son sürümünün adını güncellememiş durumda bulunuyor. Güncelleme satırında hâlâ Android Q ismini görüyoruz. Google artık Android işletim sisteminde tatlı isimleri olmayacağını ve yeni Android sürümünün Android 10 olarak adlandırılacağını açıklamıştı.

Rogers, bu programı kısa sürede kaldırsa bile Android 10’un zaten 3 Eylül’de geleceğini daha önce duymuştuk. Google’ın Pixel modelleri, bu güncellemeyi anında alacakken OnePlus 7 Pro da Google’ın bu en yeni işletim sistemini çıkar çıkmaz alacak.

Çıkış tarihi kesin gibi duruyor. Şirketin geçen yıl aynı zamanda Android 9 Pie’ı nasıl piyasaya sunduğunu göz önüne alarak aylık güvenlik yamaları çıkması bekleniyor. Google, normalde güncellemelerini o ayın ilk pazartesi günü çıkarıyor. Normalde 2 Eylül’e denk gelen Eylül ayının ilk pazartesi günü, ABD’de İşçi Günü olarak kutlandığı için Google, Android 10 güncellemesini 3 Eylül’de çıkaracak.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/08/31/android-10-rollout-confirmed/
47
10
6
5
5
Emoji İle Tepki Ver
47
10
6
5
5