Android 10 Güncellemesinin Telefonlara Geleceği İlk Tarih Açıklandı

69
26
21
12
10
Google'ın yeni işletim sistemi Android 10'un kullanıma sunulacağı ilk tarih, Google Support aracılığıyla ortaya çıktı. Google Support'a bağlanarak kendi telefonu için Android 10'un ne zaman dağıtılacağını soran bir kişi, Google yetkililerinden aldığı bilgiyle Android 10'un çıkış tarihini ortaya çıkarmış oldu.

Google, mobil cihazlar için geliştirdiği işletim sistemi Android'in yeni sürümü olan Android 10'la ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta işletim sisteminin daha önceki sürümlerde olduğu gibi herhangi bir tatlı adını içermeyeceğini açıklayan Google, şimdi de Android 10'un kullanıcıların hizmetine ilk kez ne zaman sürüleceğine dair bir bilgi verdi.

Google, bu duyuruyu aslında resmi bir açıklama olarak yapmadı. "Phonearena" isimli bir platforma bağlı yetkililerin Google Support'a bağlanmaları üzerine Google yetkilileri, bu bilgiyi doğrudan paylaştılar. İşte o konuşma;

android 10

Pixel 3a telefonu için Android 10'un ne zaman geleceğini soran Phonearena yetkililerine Google yetkililerinin cevabı çok net oldu. "3 Eylül 2019" tarihini paylaşan yetkililer, bu açıklamayla birlikte Android 10'un ne zaman dağıtılmaya başlanacağını ortaya koymuş oldular.

Google, kendi akıllı telefon modelleri için en yeni Android desteğini sunmayı genelde ihmal etmiyor. Şirketin son akıllı telefon modelinin de Pixel 3a olduğu düşünüldüğü zaman, Google'ın önceliği kendi akıllı telefonlarına vereceği ve Android 10 için çok kısa bir sürenin kaldığı anlaşılıyor.

Google, Pixel 3a ile Android 10'un dağıtımına başlayacak ancak unutulmaması gereken nokta, Android 10'un tüm kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlamasının uzun bir süre alacağı. İşletim sisteminin dağıtımına bölge bölge başlanacak ve Android 10 güncellemesini alacak telefonların hem modelleri hem de dünya genelindeki yaygınlığı düşünüldüğünde, Android'in 10'un kullanılmaya başlanması için hala biraz zamanın olduğu söylenebilir.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Android-10-release-date-confirmed-official-Pixel_id118451
69
26
21
12
10
Emoji İle Tepki Ver
69
26
21
12
10