Göz Sağlığınız İçin Kullandığınız Karanlık Mod, Aslında Gözlerinize Zarar Veriyor Olabilir

29
6
5
3
2
Akıllı telefonlar ve bilgisayar yazılımlarında son zamanlarda fazlasıyla popüler hale gelen karanlık mod, çoğu kişi tarafından sevilerek kullanılıyor. Kullanıcılar tarafından çok iyi bir özellik olarak görülen karanlık mod özelliği, aslında size zarar veriyor olabilir.

Günümüzün en önemli konularından biri olan karanlık mod özelliği, son zamanlarda fazlasıyla yaygın bir hâl aldı. Android 10 işletim sistemiyle sistem bazlı karanlık modun getirilmesi sayesinde çoğu uygulama da kendi içerisinde bir karanlık mod özelliğine sahip olmaya başladı.

Uygulama geliştiricileri, Android 10'un getirdiği bu karanlık mod özelliğinden sonra apar topar bir şekilde uygulamalarına karanlık mod özelliğini entegre etmeye çalıştılar ve çoğu uygulama geliştiricisi bu konuda afalladı. Uygulamalardaki karanlık mod özelliğine bakıldığında özelliğin tam olarak entegre edilemediği fark edilebiliyor. Bunun yanı sıra karanlık mod özelliği, bazı durumlarda zarar verici bir hâle gelebiliyor.

Karanlık mod, uzun süreli kullanımlarda gözleri yorarak zarar verebilir:

Karanlık Mod

Eski bir internet sitesine giderseniz ve sitenin arka planı simsiyah ise üzerindeki beyaz yazıları okumanın ne kadar zor olduğunu aklınıza getirebilirsiniz. Saf bir siyah arka plana ve beyaz fonta sahip olan sayfaları okumak, gözlerinizi yorar ve bir süre sonra gözlere zarar vermeye başlar

Karanlık modun genellikle kullanılma sebebi, düşük ışıklı ortamlarda kullanıldığında gözleri almamasıdır. Aslında bu, mantıklı bir sebep zira gece geç vakitlerde odanızın ışıkları kapalıyken bir anda bembeyaz bir ekranın suratınıza çarpması, geçici bir körlük yaratabilir. Karanlık mod, bu ani reaksiyonun karşısına geçiyor olsa da gözleri yine de fazlasıyla yoracak ve uzun süreli kullanımlarda gözlerinize zarar vermeye başlayacak. Geliştiricilerin ise bu konuyla başa çıkabilmek için zifiri karanlık bir arka plan kullanmak yerine Twitter'ın eski karanlık modu gibi koyu mavi bir tema kullanması mantıklı olacaktır.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/the-dark-mode-craze-may-do-more-harm-than-good-this-is-why
29
6
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
29
6
5
3
2