E-Okul Üzerinden Karnelere Erişim Açıldı: Karnenizi Nasıl Görebilirsiniz?

22
5
2
1
1
Milli Eğitim Bakanlığı, 18 milyon öğrencinin karnesini e-Okul üzerinden erişime açtı. Öğrenciler ve veliler, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden karneleri, sınav tarihlerini ve devamsızlıkları görüntüleyebiliyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB); ilkokul, ortaokul ve lise eğitimleri devam eden 18 milyon öğrencinin karne ve başarı belgelerinin e-Okul üzerinden erişime açıldığını duyurdu. MEB'in e-okul.meb.gov.tr web sitesi üzerinden hizmet veren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS), öğrencilerin ve velilerin karne notlarını görüntülemesini mümkün kılıyor.

Yapılan açıklamalara göre dileyen öğrenciler, 2 Temmuz itibarıyla karnelerini basılı olarak da alabilecekler. Ayrıca 2 Temmuz tarihine kadar öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik etkinlikler gerçekleştirilecek ve mazeret sınavları yine 2 Temmuz tarihine kadar tamamlanacak.

e-Okul VBS

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (VBS) nasıl giriş yapılır?

  • #Adım 1: İlk olarak e-okul.meb.gov.tr adresine gidin.
  • #Adım 2: "Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi"ne tıklayın.
  • #Adım 3: Açılan pencerede doğrulama kodu (resimdeki rakamlar), öğrencinin TC kimlik numarası ve öğrenci okul numarasını girin ve "Giriş" butonuna tıklayın.

Bu adımları uyguladıktan sonra e-Okul VBS'ye giriş yapabilir, öğrencinin karne notları ile birlikte sınav tarihlerini ve devamsızlık bilgilerini de görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca sistem üzerinden öğrencinin okuduğu kitaplardan yazılı sınav ortalamalarına kadar pek çok harici bilgi de bulunuyor.

e-okul VBS giriş

"Yaz dönemini büyük oranda sosyal, duygusal ve fiziksel etkinliklere ayırdık” diyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamalarının satır başları şu şekilde:

  • "Karnelerinizi 18 Haziran'dan itibaren e-Okul'dan, 2 Temmuz'dan itibaren ise okullarınızdan basılı olarak alabilirsiniz.
  • Bu yıl “telafi” kapsamında 31 Ağustos'a kadar okullarımız açık olacak. Bekliyoruz…
  • Destekleme programı için 1-8. sınıf öğrencilerimize çalışma kitapları, 1-4. sınıf öğrencilerimize tamamlayıcı çalışma yaprakları hazırladık. Bu yıl da ilkokul öğrencilerimizi “Arkadaş” kitaplarıyla buluşturacağız; merak etmesinler ödev değil.
  • Öğrencilerimiz, yaz boyu Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Sağlık, İçişleri Bakanlıklarımız ile belediyelerin tesislerinden ücretsiz yararlanabilecek."
Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/e-okul-karne-notlari-sorgulama-ekrani-karneler-nasil-verilecek-6492875/
22
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
22
5
2
1
1