Kendinizi Van Gogh'un Ünlü Tablosunun İçinde Bulacağınız Müthiş Optik İllüzyon

103
21
10
7
6
Görme duyumuzun işlevini etkileyerek kısa süreli yanılgılara düşmemizi sağlayan optik illüzyonlar, her zaman internetin en gözde paylaşım araçları oldular. Bu içeriğimizde ise size, Van Gogh’un ünlü Yıldızlı Gece tablosuyla birleşince güzel bir his bırakan illüzyonu aktarıyoruz.

Gözlerimiz ve beynimiz arasındaki haberleşme sistemi, bugüne kadar var olmuş en ileri düzey teknolojidir. Her şey gibi bu sistem de manipüle edilebilir. İnternet üzerinde ya da eskiden dergi ve gazetelerde görsel illüzyonların, zaten büyük bir ilgiyle karşılandığı bilinyor.

Gün geçtikçe hayatımızdaki ekran sayısının da artmasıyla görsel illüzyon da boyut değiştiriyor. Artık sürekli kendisini tekrar eden sekanslardan oluşan haretli GIF görselleri de bu illüzyonların büyük bir parçası olmuş durumda. 

Tüm bu illüzyon merakımızdan önce, sanatla yanılgılar yaratan ve normalde görmediğimiz şeyleri, kendilerine has bir gerçeklikle aktaran insanlar da vardı. Bu insanlardan birisi olan Van Gogh, unutulmaz Yıldızlı Gece tablosuyla hala tarihin en büyük sanatçılarından birisi olarak anılıyor. Elbette kendisinin bıraktığı eserler sadece Yıldızlı Gece’nin güzelliği ile sınırlı değil. Nitekim bu yazımızın konusu görsel yanılgılar olduğu için bu tabloyu seçiyoruz. 

Şimdi size hareketli bir görsel ve ardından Yıldızlı geceler tablosunu perşe peşe göstereceğiz. Yapmanız gerekn şey son derece basit.

Aşağıdaki görselin ortasındaki noktaya 30 saniye boyunca gözünü kırpmadan bakın:

 

Başka bir yere bakmadan bu tabloya odaklanın:

Van Gogh’un Yıldızlı Gece tablosu neyi anlatır?

Akıl sorunları yaşadığı için 1889-1890 yılları arasında, Fransa’da bir akıl hastanesinde yatan Vincent Van Gogh, bu hastanede intihar etmeden önce Yıldızlı Gece’yi çizmiştir. Ressamın kaldığı odanın penceresinden görülen Saint-Rémy-de-Provence şehrinin bir yorumu olan tablo için Gogh, kardeşine yazdığı bir mektupta “Demir parmaklıklı penceremde adeta bir buğday tarlası görüyorum. Sabahları ise gün doğumunu tüm ihtişamıyla izliyorum.” demişti. 

Hayattayken hiç resim satamayan Vincent, akıl hastanesinde daha pek çok tablo çizerek hayata veda etmişti. 

Aslında baktığı pencerenin dışında, Yıldızlı Gece tablosundaki gibi bir köy yoktu:

103
21
10
7
6
Emoji İle Tepki Ver
103
21
10
7
6