Kenevir Kullanan Çiftlerin Birbirlerini 'Tam Olarak Anlayamadığı' Ortaya Çıktı

12
3
2
0
0
Yapılan yeni bir araştırmaya göre kenevir kullanan çiftler, birbirlerini anlamakta farkında olmadan zorluk çekiyor. Çiftler, önemli tartışmalarda tartışmadan kaçınma yolunu tercih ediyor.

Aşırı tüketimiyle sosyal hayata ve sağlığa zarar veren kenevir hakkındaki araştırmalar, bilim dünyasında hızla sürmeye devam ediyor. Kenevirin belirli miktarlarda tüketiminin çeşitli yararlarının olduğu daha önce ortaya konmuşken, yakın zamanda kenevirin bir zararı daha ortaya çıkarıldı.

Rutger Üniversitesi ve Mount Holyoke Koleji tarafından yapılan ortak çalışma, kenevirin çiftler üzerindeki olumsuz etkisini gösterdi. Ortaya çıkan sonuçlar, kenevir kullanan çiftlerin aslında olumsuz konulardaki tartışmalarda sorunları pek de çözemediğini gösterdi.

Birbirleriyle karşı karşıya geldikleri çatışmalarda çatışmadan kaçınıyorlar, ama varılan sonuçtan memnunlar:

kenevir

145 çiftin katıldığı araştırmada katılımcılara esrarı ne sıklıkla tükettikleri incelendi. Bununla birlikte çiftler arasında önemli anlaşmazlıklar hakkında yapılan 10 dakikalık tartışmalar kayıt altına alındı. Çiftlerin birbirlerine verdikleri cevapların psikolojik stresi, bireylerin kalp atış hızı ve nefesleriyle incelendi.

Bunun ardından çiftler, 5’er dakika boyunca birbirleriyle anlaştıkları konularda tartıştı. Tartışmaların sonunda araştırmacılar, tartışmaların etkililiği ve bireylerin sonuçlardan ne kadar memnun olduklarını ölçtü. Tartışmalar, kaçınma ve olumsuz katılım gibi noktalardan değerlendirildi.

Yapılan incelemeler, sonucunda esrarı daha sık kullanan katılımcıları eşleriyle etkileşimleri sırasında daha az parasempatik geri çekilme gösterdiğini ortaya koydu. Bu, kişilerin baskı olan bir durumda esnek bir şekilde yanıt verme kapasitesinin azaldığını söylüyordu. Bununla birlikte çiftlerin tartışma sırasında çatışmadan kaçındıkları ve ilişkilerinin olumlu yönleri hakkında bir tartışmaya kendilerini daha az yönlendirebildiği görüldü.

Bunla çelişkili bir şekilde, birbirleriyle karşı karşıya geldikleri tartışmaların nasıl gittiğini düşündükleri sorulduklarında katılımcılar, çatışmanın nasıl çözüldüğünden daha fazla memnun olduğunu bildirdi. Bu da çiftlerin aslında aralarındaki sorunları net olarak göremediğine ve bu nedenle net bir çözüme gidemediğine işaret etti.

Kaynak : https://scitechdaily.com/marijuana-can-cause-you-to-misperceive-your-relationships/
12
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
3
2
0
0