Konami, PES 2020'ye Gelecek İlk Yamanın İçeriğini Açıkladı

27
12
6
1
1
Futbol oyunları konusunda pazarın güçlü isimlerinden bir tanesi olan PES, yeni oyununda oyunculardan gelen bazı şikâyetler çerçevesinde PES 2020’nin ilk yamasını şekillendiriyor. Konami ayrıca oyunculardan yoğun şikâyetler aldığı hakemlerin faul kararları konusunda da gerçeği yakalamaya çalıştıklarını söyledi.

PES’in geliştirici ekibi, Facebook’tan yapılan paylaşımda topluluk içerisindeki PES 2020’nin demosu ile kısa bir süre sonra satışa çıkan sürümü arasındaki farklılıklar konusunda çıkan tartışmayı konu alıdı.

Oyuncular PES 2020’nin satışa sürülen versiyonu ile demo arasında hassaslık, yavaşlık ve hakem kararları gibi farklılıklar olduğunu söyledi. Özellikle satışa sunulan sürümde sert hareketlere yönelik hakem kararlarında sorunlar olduğu ifade edildi.

Faul kararları

PES 2020

Konami tarafından yapılan açıklamada, “Oyun ekibi tarafından hata olarak belirlenen şeyleri düzeltmek üzerine odaklandık. Düzeltilen hatalara verilecek örneklerden bir tanesi faul kararları. Demoda faul olarak karar verilen bazı hareketlerin gerçek hayatta faul olmayacağını fark ettik. PES’i gerçek hayattaki futbola yakınlaştırmaya çabalamaya başlamamızdan beri kararları daha iyi hale getirebilmek için elimizden gelenin en iyisini yaptık” ifadeleri kullanıldı.

Şirket, hakemlerin faul kararlarıyla ilgili olarak ise “Yukarıdaki örnekte söylediğimiz gibi demo sürümü ile son ürün arasındaki birçok hata düzeltildi. Oynanış ise demo sürüme geri döndürülemez çünkü bu, düzeltilen hataların yeniden baş göstereceği anlamına gelir. Bu, bazılarınızı üzdüyse özür dileriz ancak bunu herkese açıklamak istedik” dedi.

Değişiklikler neler?

Oynanış, demo sürüme döndürülemiyor. Peki oyuncular Ekim ayı sonlarına doğru yayınlanacak olan yamada nelerle karşılaşacak? Konami’nin bu konudaki açıklamaları ise şöyle:

“1. Top kayıplarında daha iyi oyuncu reaksiyonu

Oyuncuların top kayıplarına olan reaksiyonlarını geliştireceğiz, topu geri kazanmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar. Bu, ceza alanı içerisindeki top mücadelelerinde veya 1’e 1 kapışmalarda daha heyecanlı bir oynanış sunacak.

2. Defans ve orta saha hatlarında daha iyi pozisyon alma

Bazı kişiler defans hattı ile orta saha hattı arasında boşluk olduğunu ve bunun da öldürücü pasların forvet oyuncusuna daha kolay ulaşmasına izin verdiğini söyledi. Bunun hızlı oyunlarda gerçekleştiğini fark ettik. Sadece birkaç pasla top ileri hatta ulaşabiliyor. Düzeltmeyle birlikte topun hücumcuya ulaşması daha zor olacak böylece maç sırasında oyun oluşturmak daha önemli olacak. Sonuç olarak oyun temposu gerçeğe daha yakın olacak”

Konami, oyunculara yaptığı açıklamasını ise şöyle bitirdi:

“Bazen herkesi mutlu edemeyebiliriz ancak hepinize harika bir deneyim sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımızdan emin olun. Oynanış ve diğer konular hakkında da bize geri bildirimlerinizi iletmeye devam edin. Görebileceğiniz gibi hepsini kontrol etmek zaman alabiliyor ama hepsine zaman ayırıyoruz.”

Kaynak : https://www.eurogamer.net/articles/2019-09-18-konami-announces-changes-set-for-pes-2020s-first-big-patch
27
12
6
1
1
Emoji İle Tepki Ver
27
12
6
1
1