81
10
4
2
1

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile çeşitli ürünlere %5 ile %50 arasında değişen oranlarda ek vergiler getirilmesi bir anda gündem oldu. Karar ile pek çok farklı ürüne, farklı oranlarda ek vergiler getirilirken karar en çok konsolları etkiledi.

Konsol oyuncuları, yakın zamanda gelmesini bekledikleri konsollar için para biriktiriyordu. Son dönemde sık sık haberlerimize konu olan PlayStation 5 ve Xbox Series X’ler için oldukça fazla kişi heyecanlanmıştı. 

PlayStation fiyatları, vergi artışından etkilenecek

PlayStation 4 ve Xbox fiyatları hali hazırda fiyat artışlarından olumsuz etkilenecek. Pek çok teknoloji sitesinde ürünlerin satışı geçici olarak durdurulmuş durumda. Muhtemelen bu konsollar yeni ve fiyat artışından etkilenmiş haliyle yeniden listelenecek. 
Karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre 18 Nisan 2020 ile 30 Eylül 2020 tarihleri arasında, başka pek çok ürünle birlikte konsollarda da ek vergi uygulanacak. 1 Ekim 2020 tarihine geldiğimizde ise ek vergi tamamen kalkmayacak, onun yerini yüzde 20’lik bir vergi alacak.

7000 lirayı gözden çıkarmak gerekebilir

Kararın gerekçesi olarak ise yerli üreticilerin desteklenmesi ve istihdamın korunması gösteriliyor. Koronavirüs pandemisi gibi olağandışı durumlarda devletler, kendi yerli üreticilerinin gücünü koruyabilmek, rekabet edebilmelerini sağlamak için bu tür kararlar alabiliyor. Öte yandan, bilindiği kadarıyla ülkemizde konsol üreten bir firma bulunmuyor. 

Yeni düzenlemeden sonra PlayStation 5 ve Xbox Series X fiyatları oldukça yüksek olabilir. Bu konsolların şu andaki muadillerinden daha yüksek çıkış fiyatlarına sahip olacaklarını biliyoruz. PlayStation 5 için 499 dolar rakamı sık sık telaffuz ediliyor. Yeni vergiler ile birlikte konsolların fiyatı 7000 lirayı aşabilir.

81
10
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
81
10
4
2
1