Bilime Göre Konuşma Tarzınızı Değiştirmek, Daha Kolay Kilo Vermenizi Sağlayabilir

9
2
0
0
0
Bilim insanları, obezite ile ilgili önemli bir tespit yaptılar. Yapılan bir araştırmaya göre obez bireylerin konuşma tarzı, kilo vermedeki kararlılığı doğrudan etkiliyor. İşte bu önemli araştırmanın detayları...

İnsanlığın en büyük sorunlarından bir tanesi haline gelen obezite ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bilim insanları, konuşma tarzı ile kilo verme arasında bir bağ olduğunu keşfettiler. Buna göre; insanlar doğru şekilde konuştuklarında, kilo verme ve obeziteden kurtulma konusunda çok daha başarılı oluyorlar. 

Çalışmalarını ABD'de sürdüren bir grup bilim insanı, ülkede insanların yeme alışkanlıklarını düzenlemeye yardımcı olan Noom isimli bir şirketle iş birliği yaptı. Bu iş birliği kapsamında 1.350 Noom müşterisinin geriye dönük verilerini inceleyen bilim insanları, "analitik dil" kullanan kişilerin kilo verme konusunda daha kararlı olduklarını tespit ettiler. Üstelik bu bireyler, diyet programını terk etmeme noktasında da diğer kişilerden daha iyi durumdalardı.

Tamam da "analitik dil" ne demek?

Obezite

Kilo vermek için Noom'a başvuran kişilerin hepsinin bazı hedefleri vardı. Katılımcılar, ulaşmak istedikleri kiloyu danışmanlarla tartışıyor, diyet programı belirliyor ve buna göre de hareket ediyorlardı. Bu noktada, bir algoritma kullanarak bireylerin konuşma tarzını analiz eden uzmanlar, analitik dil kullanan ve kendileriyle analitik dil konuşulan katılımcıların kilo verme konusunda daha iyi oldukları sonucuna ulaştılar. Yani konuşma tarzı, kilo vermede önemli bir etkendi. Tamam da neydi bu analitik dil? Ne yapma gerekiyor?

Araştırmanın başındaki isim olan Annabell Ho, analitik dili ve bu araştırmanın sonucunu şöyle açıklıyor:

"Analitik bir dil kullanmak, örneğin neyin önemli olduğunu ve neden bir kilo verme programında daha fazla kilo kaybı öngördüğünü analiz etmektir. Yani daha teknik konuşmaktır. "Ben" ve şimdiki zaman odaklı kelimeler kullanmak ise daha az kararlılığa yol açıyor."

Kaynak : https://scitechdaily.com/changing-how-you-talk-could-help-you-lose-more-weight/
9
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
0
0
0