Koronavirüs Destek Paketiyle Lamborghini Satın Alan İşletmeci, Yakayı Ele Verdi

120
17
7
6
4
ABD'de bir işletmeci, devletin kredi destek paketinden faydalanarak kendine Lamborghini Huracan satın aldı. Yalan beyanda bulunarak 4 milyon dolarlık kredi başvurusunda bulunan işletmeci, aracı kendisinin ve şirketinin üzerine yapınca yakayı ele verdi. Uzmanlar, işletmecinin 70 yıl hapis yatabileceğini ifade ediyor.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyanın başına bela olan koronavirüs salgını, dünya genelinde hayatı olumsuz etkiledi. İnsanların pandemi nedeniyle evlerinden çıkamıyor olmaları, özellikle de ekonomik açısından hemen her ülkeyi zora soktu. Hal böyle olunca da hükümetler, bu süreçte hem işten çıkarmaları önlemek hem de ekonomiyi canlı tutabilmek için çeşitli destek paketleri oluşturdular.

Koronavirüs sürecinde hem Türkiye hem de diğer ülkeler, onlarca destek paketi açıkladı. Bu bağlamda paket açıklayan ülkelerden bir tanesi de ABD'ydi. ABD hükümeti, "Maaş Destek Programı" isimli bir paket kapsamında işverenlere, maaş ödemeleri yapabilmeleri için destek oldu. David T. Hines isimli 29 yaşındaki bir işletmeci de çalışanlarının maaşını ödeyebilmek için 4 milyon dolarlık kredi çekti. Ancak Hines, bu parayı çalışanlarının maaşlarını ödemek yerine kendine bir Lamborghini almak için kullandı.

Lamborghini

Yaşamını Miami'de sürdüren Hines, kredi başvurusunu nisan ayında yapmış. Dört ayrı işletmesi ve 70'ten fazla çalışanı olduğunu beyan eden Hines, aylık harcamasının 4 milyon dolar olduğunu ifade etmiş ve hükümetten bu kadar büyük bir parayı talep etmiş. Kredi başvurusu onaylanan Hines ise, bu parayı çalışanlarına dağıtmamış. Hines'ın tercihi, Lamborghini Huracan olmuş.

İddialara göre Hines, sadece bir aylık kredi başvurusunda da bulunmamış. Edinilen bilgilere göre Hines'ın toplam kredi başvurusu 13.5 milyon dolara ulaşmış. 18 Mayıs'a kadar devletten aldığı parayla lüks bir yaşam süren Hines, satın aldığı Huracan'ı kendi ve işletmesinin üzerine kaydettirince yakayı ele vermiş. Durumun farkına varan yetkililer, Hines'ın beyanlarının büyük bir kısmının hatalı olduğunu fark etmişler.

Lamborghini Huracan

İki işletme kayıtsız, aylık gider 4 milyon dolar değil 200 bin dolar

Konuyla ilgili olarak Hines ile ilgili soruşturma başlatan yetkililer, işletmecinin kayıt altında dört değil iki işletme olduğunu, diğer iki işletmeninse kayıtsız olduğunu tespit etmişler. Ayrıca Hines'ın aylık gideri de 4 milyon dolardan çok daha düşükmüş. Belirlemelere göre Hines'ın aylık gideri aslında 200 bin dolarmış

Yaşanan bu olay üzerine hakkında dava açılan 29 yaşındaki işletmeci; dolandırıcılık, yasa dışı işlem yapma ve yalan beyanda bulunma suçlarıyla yargılanıyor. Uzmanlar, bu dava sonucunda Hines'ın 70 yıla kadar hapis cezası alabileceğini ifade ediyorlar. Davanın ne zaman sonuçlanacağı ve Hines'a verilecek hükmün ne olacağı şu an için bilinmiyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/abd/202007281042543874-isimi-kurtaracagim-diye-devletten-koronavirus-kredisi-talep-etti-lamborghini-aldigi-ortaya-cikinca/
120
17
7
6
4
Emoji İle Tepki Ver
120
17
7
6
4