Koronavirüs Nedeniyle Yer Çekimsiz Uçuşlara Ara Veren Zero-G, Yeni Bir Uçuş Düzenliyor

13
2
1
1
0
Koronavirüs nedeniyle yer çekimsiz özel uçuşlara ara veren Zero Gravity Corporation, 16 Ağustos'ta Long Beach, Kaliforniya'da yeni bir uçuş düzenlemeyi planlıyor. Uzun bir aranın ardından ilk kez düzenlenecek bu uçuş için şirketin web sitesinden rezervasyon yaptırmak mümkün.

Yer çekimsiz ortamın nasıl bir şey olduğunu anlamak için uzaya gitmek gerekmiyor. Dünya üzerinde bu deneyimi özel uçuşlarla müşterilere sunan şirketler bulunuyor. Bu şirketlerden biri ise devam eden koronavirüs salgını nedeniyle özel uçuşlara ara veren Zero Gravity Corporation (Zero-G).

Müşterilere "sıfır yer çekimi" uçuşları ya da bir parabolik uçuşlarla kabinde mikro yer çekimi ortamı oluşturan Virginia merkezli Amerikan şirketi, uzun bir sürenin ardından geri dönmeye hazırlanıyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada, devam eden koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan uçuşların 16 Ağustos'ta Long Beach, Kaliforniya'da gerçekleştirilecek bir uçuşla başlayacağını duyurdu.

Dünya'dan hiç ayrılmadan yer çekimsiz ortamı deneyimlemek mümkün:

Konu hakkında konuşan Zero-G CEO'su Matt Gohd, yaptığı açıklamada "Son birkaç ayımızı yeni web sitemiz üzerinde çalışarak ve inanılmaz yer çekimsiz deneyimler sunmanın mümkün olan en güvenli yolunu belirleyerek geçirdik" diyor.

Uzaya uçmaya kıyasla çok daha düşük bir maliyetle yer çekimsiz ortam deneyimi sunduklarını belirten CEO Matt Gohd, insanların Dünya atmosferinden hiç çıkmadan yıldızlararası seyahatin mucizelerinin tadını çıkarmalarına imkân tanıdıklarını da sözlerine ekliyor.

Şirket, koronavirüs salgını sırasında güvenlik önlemlerini artırıyor:

Yapılan açıklamalara göre şirket, koronavirüs salgını devam ederken uçuşları daha güvenli bir hâle getirmek için birtakım yeni sağlık ve güvenlik önlemleri uygulayacak. Bunlar arasında uçuş öncesi nabız ve ateş kontrolleri, gerekli kişisel koruyucu ekipman (Şirket tarafından sağlanır) ve uçuş gruplarını %30 oranında azaltmak gibi tedbirler yer alıyor.

Bu önlemlere ek olarak Zero-G, tüm uçuşlarda her üç dakikada bir kabin içerisindeki havanın yenileneceğinin de altını çiziyor. 16 Ağustos'taki uçuşa katılmak isteyen ve yer çekimsiz ortamı deneyimlemek isteyen kişiler, Zero Gravity Corporation'ın web sitesinden rezervasyon yaptırabiliyor.  

Kaynak : https://www.space.com/zero-gravity-resumes-weightless-flights-coronavirus-pandemic.html
13
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
1
1
0