Koronavirüsün Beyni Küçülttüğü Ortaya Çıktı: Etkileri Uzun Vadede Kendini Gösteriyor

39
9
6
4
3
Koronavirüsün Beyni Küçülttüğü Ortaya Çıktı: Etkileri Uzun Vadede Kendini Gösteriyor
Birleşik Krallık'ta 45 bin kişinin verisini inceleyerek, koronavirüsün beyinde küçülmeye yol açtığını tespit edildi. Araştırmayı değerlendiren bilim insanları, sonuçların endişe verici olduğunu, böylesi bir durumun etkilerinin çok korkutucu olabileceğini ifade ediyorlar.

Birleşik Krallık'ta koronavirüs ile ilgili dikkat çeken bir araştırma yapıldı. Tam 45 bin kişinin koronavirüs pandemisinden önce çekilmiş beyin görüntüleme verilerini inceleyen bilim insanları, bu bireylerden koronavirüse yakalanmış olanları tespit ederek, yeni bir beyin görüntüleme işlemi daha uyguladılar. Elde edilen yeni verileri eskileriyle kıyaslayan uzmanlar, çarpıcı sonuçlara ulaştı.

Yapılan araştırmalar sonucunda, COVID-19 hastalığının beyinde küçülmeye yol açtığı ortaya çıktı. Öyle ki hastalığa yakalanmadan önce hiçbir sorunu olmayan insanların beyinlerindeki gri madde, hastalığa yakalandıktan sonra seyrelmişti. Frontal lob ile temporal lobda daha fazla kendini gösteren incelme, bilim camiasını endişelendirmeye başladı. Uzmanlar, hakem heyetlerine sundukları araştırmanın onay almasıyla, daha fazla açıklama yapılacağını duyurdular.

Kaynak : https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34189535/
39
9
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
39
9
6
4
3