League of Legends Dünya Şampiyonası'nın Başlayacağı Tarih ve Yer Belli Oldu

21
5
1
1
1
Riot Games CEO'su Nicolo Laurent, League of Legends'ın en büyük turnuvası Dünya Şampiyonası'nın 2020 ayağının önümüzdeki eylül ayında başlayacağını açıkladı. Dünyanın dört bir yanından takımların katılımıyla gerçekleştirilecek turnuvada seyircilerin yer alıp almayacağı henüz bilinmiyor.

Bu yıl birçok e-spor turnuvası koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi ya da tamamen iptal edildi. Virüs nedeniyle ertelenen en büyük turnuvalardan biriyse, Dota 2'nin ödül havuzu 40 milyon doları aşması beklenen The International 2020 etkinliğiydi. Oyunun geliştiricisi ve yayıncısı olan Valve, yapılan bir açıklamada turnuvanın 2021 yılından önce düzenlenmeyeceğini belirtmişti.

Valve'un MOBA sektöründeki en büyük rakibi olan Riot Games ise popüler oyunu League of Legends'ın Dünya Şampiyonası'nı ertelemeyi düşünmüyor. Bugün bir duyuru yayınlayan Riot Games CEO'su Nicolo Laurent, 2020 Dünya Şampiyonası’nın her aşamasının, sağlık ve güvenlik önlemlerine uyularak Şangay'da düzenleneceğini açıkladı.

League of Legends Dünya Şampiyonası 2020, 25 Eylül – 31 Ekim tarihleri arasında Şangay'da düzenlenecek:

LoL Dünya Şampiyonası 2020

Dünyanın dört bir yanından takımların katılımıyla gerçekleştirilen League of Legends Dünya Şampiyonası, aynı zamanda League of Legends'ın en büyük turnuvası olma unvanını taşıyor. İlk kez 2011 yılında düzenlenen etkinlik, bu yıl Çin'in Şangay kentinde 25 Eylül'de başlayacak. Bir aydan uzun sürecek olan turnuvanın 31 Ekim tarihinde sona ermesi planlanıyor.

Şirket, şu aşamada turnuvanın grup aşamalarında izleyicilerin yer almamasını planlıyor. Bununla birlikte finallerin seyircili oynanıp oynanmayacağına ise "yerel yönergelere" göre karar verilecek. CEO Nicola Laurent, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Oyuncularımız, taraftarlarımız ve 2020 Dünya Şampiyonası'nı hayata geçirmemizde bizimle birlikte olacak herkesin güvenliğini sağlayabilmek için, çeşitli sağlık kuruluşları ve ulusal makamların rehberliğini kullanmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Riot, Dünya Şampiyonası 2020'de yer alacak oyuncuları korumak adına hangi önlemlerin alınacağını detaylandırmadı. İlerleyen günlerde, konu hakkında daha detaylı bir bilgilendirme yazısı ve yönerge paylaşılması bekleniyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/8/2/21351494/league-of-legends-world-championship-shanghai-september-riot-coronavirus
21
5
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
5
1
1
1