Riot Games, League of Legends'ın İlk Siyahi Eşcinsel Karakterini Bazı Ülkelerde 'Sansürlediğini' Açıkladı

41
26
7
3
2
League of Legends'ın en yeni şampiyonu K'Sante'nin bazı sözleri, LGBTQ+ haklarının 'tartışmalı' olduğu ülkelerde değiştirildi.

Son yıllarda League of Legends’ta oyun içindeki LGBTQ+ varlığını artırmayı sürdüren Riot Games, geçtiğimiz haftalarda ilk siyahi eşcinsel karakterini tanıtmıştı. K’Sante adlı karakter, son güncellemeyle birlikte oyunda yerini almıştı.

Karakter, oyunculardan ve bazı ülkelerden tepki toplarken Riot Games’ten önemli bir açıklama geldi. San Francisco’daki 2022 Dünya Şampiyonası Finali’nde Sky News’a konuşan League of Legends Baş Yapımcısı Jeremy Lee, karakterde LGBTQ+’yu temsil eden elementlerin bazı ülkelerde sansürlendiğini açıkladı.

K'Sante'nin replikleri bazı ülkelerde değiştirildi:

k'sante

Sky News tarafından paylaşılan detaylara göre K’Sante karakterinin kullandığı “sevgili” ve “partner” gibi kelimeler, LGBTQ+ haklarının geri kaldığı ülkelerde değiştirildi. Aslında bu değişim, karakterlerin repliklerinde yapılan yerelleştirme çalışmalarıyla aynıydı.

League of Legends’daki pek çok karakterin repliği, aynı duygu üzerine farklı ülkelerde farklı şekillerde yorumlanarak oyuncuya yansıtılıyor. Hatta replikler, oyunun daha eğlenceli ve ‘doğal’ hissedilmesi için en baştan bile yazılabiliyor. Bu örneği en çok oyunun Türkiye versiyonunda görebiliyoruz.

Kaynak : https://news.sky.com/story/league-of-legends-developer-riot-games-admits-censorship-in-some-countries-after-releasing-first-gay-black-hero-12739268
41
26
7
3
2
Emoji İle Tepki Ver
41
26
7
3
2