League of Legends 2022 Dünya Şampiyonu Belli Oldu!

5
2
0
0
0
League of Legends'ın merakla beklenen 2022 Dünya Şampiyonası final karşılaşması sona erdi. T1 ve DRX arasında yapılan karşılaşmada 3 zafere ulaşan DRX, sürpriz bir şekilde League of Legends Dünya Şampiyonu oldu.

E-spor takipçilerinin büyük bir heyecanla beklediği League of Legends Dünya Şampiyonası'nın bu yılki final karşılaşması sona erdi. Bu yılki final karşılaşması, yıllardır istisnasız bir şekilde turnuvada yer almaya devam eden T1 ve daha önce DragonX adını taşıyan DRX arasında gerçekleşti.

Son dönemin en poüler rap sanatçılarından Lil Nas X'in açılış gösterisiyle başlayan 2022 Dünya Şampiyonası, son yıllarda özlenen bir zorluğa ve heyecana ev sahipliği yaptı. Uzun maçların bizi bulduğu finalin kazanan ismi ise DRX oldu!

Son yılların en iyi finallerinden birine sahne olan şampiyonada kazanan DRX oldu

Üç zafere ulaşan takımın şampiyonluk kupasını kaldıracağı karşılaşmada ilk maçı T1 kazandı. Dominant performans sergileyen T1, beklentileri bir şekilde kendi üstüne çekmiş olsa da ikinci maç neredeyse 50 dakika sürdü ve DRX lehine sonlandı. Üçüncü ve dördüncü maçların galibi sırasıyla T1 ve DRX olurken, şampiyonanın kaderi beşinci maça kaldı.

Son maçta ise Koreli DRX takımı tekrar galip gelmeyi başararak, 3 kez şampiyonluk elde eden T1’i alt etti ve 2022 Dünya Şampiyonluğunu elde etti. ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenen ve oyunun bir oraya bir buraya gittiği şampiyona, son yılların en iyi finallerinden birine sahne oldu. Bu heyecan verici şampiyonaya biz de yerinden şahit olduk.

İşte DRX’in kupayı kaldırma anı

5 milyondan fazla insan çevrim içi olarak şampiyonayı izledi!

E-spor konusunda analizleri ile bilinen Esports Charts'a göre dev şampiyonayı büyük ilgi gördü ve dünya çapında online olarak 5 milyon 31 bin 23 kişi tarafından izlendi. Buna Çin'in dahil olmadığını, yani toplam sayının çok daha fazla olduğunu da eklemeden geçmeyelim.

DRX'in zafere ulaştığı son final maçı:

5
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
0
0
0