Lenovo, Intel'in Yeni Nesil İşlemcileriyle Donatılan 'Project Athena Notebook'unu Tanıttı

6
2
1
0
0
Lenovo, yeni nesil bilgisayarlarda anlık etki, performans ve cevap verme yeteneği, zekâ, batarya ömrü ve yapay zeka desteği gibi pek çok yeniliği sunan Project Athena'nın ilk ürünü olan 7. Nesil ThinkPad X1 Carbon bilgisayarını tanıttı.

Intel, bu yılın başlarında dizüstü bilgisayarlarda yeni bir çağ başlatacak olan Project Athena projesini duyurmuştu. Netbook ve Ultrabook’ların devrini kapatacak olan Project Athena programı için Acer, Asus, Dell, Google, HP, Innolux, Lenovo, Microsoft, Samsung ve Sharp firmaları yerlerini, bu yılın başlarında çoktan almışlardı.

Ayrıca, birkaç gün öncesinde CES 2019 kapsamında Intel, bu yılın başlarında açıkladığı 10 nm'lik Ice Lake işlemcilerin kardeşleri 14 nm'lik Comet Lake işlemcilerini tanıtmıştı. Yeni jenerasyon işlemciler; daha fazla çekirdek, daha hızlı ve daha verimli RAM ve daha hızlı Wi-Fi 6 desteği gibi pek çok iyileştirmeyi bizlere sunuyordu. Yine CES 2019’da, Intel’in bu yeni nesil Comet Lake işlemcilerinin, “Project Athena” programı kapsamında sertifikalandırılan özel bir dizüstü bilgisayar setine güç sağlayacağı açıklanmıştı.

Project Athena

Üretimine başlanacağı söylenen Project Athena için öncü firmaysa Lenovo oldu. Şirket, bugün ThinkPad X1 Carbon adını verdiği ilk Project Athena laptopunu duyurdu; bilgisayar, özellikleriyle adeta yepyeni bir çağ başlatacak gibi duruyor. Dilerseniz bu öncü laptopun özelliklerine yakından bakalım.

7. Nesil ThinkPad X1 Carbon

7. Nesil ThinkPad X1 Carbon

ThinkPad X1 Carbon, Project Athena kapsamında üretilen ilk dizüstü bilgisayar olma unvanına sahip olacak.  Önceki modellerden tanıdık bir tasarıma sahip olan öncü bilgisayar, önceki modellere göre daha hızlı ve daha güvenilir hale getirilmiş bir donanıma sahip olacak. Wi-Fi 6 ve Thunderbolt 3 desteği ile birlikte Intel’in 10. nesil 6 çekirdekli Core işlemcilerine sahip olacak ThinkPad X1 Carbon, yerleşik LTE-A (4.5G) desteğini de beraberinde sunacak. Bu sayede cihaz, internetten hiçbir zaman kopmayacak. Ancak, elbette bunun için ekstra bir 4G SIM karta gerek duyulacak.

Athena'ya hazır bir cihaz olmak demek aynı zamanda “optimize edilmiş batarya ömrü” de demek. Lenovo, bu konuda müjdeyi vererek yeni cihazların 18,5 saate kadar pil ömrü sunacağının garantisini de verdi. Batarya, aynı zamanda Lenovo'nun %80 kapasiteye ulaşması için sadece bir saat süren dizüstü bilgisayar hızlı şarj teknolojisi olan Rapid Charge'ı da destekliyor.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

1,36 kg ağırlığında ve 15,5 mm kalınlığında olan bilgisayarın diğer özellikler arasındaysa; 14 inç dokunmatik ekran seçenekleri (500 nit 10-bit 4K Dolby Vision panel veya 400 nit Full HD ekran), Dolby Atmos Hoparlör Sistemi, dört adet uzak alan mikrofonu, 16 GB’a kadar arttırılabilir RAM, 2 TB’a kadar depolama alanı, klasikleşmiş ThinkPad klavyesi, parmak izi sensörü ve birçok bağlantı noktası da yer alıyor.

Ayrıca şirket, Proje Athena kapsamında sertifikalandırılmayan ancak yine de geliştirilmeye değer beş yeni ThinkPad modelini de açıkladı. Bunlardan üçü, bu sonbaharda 10. nesil Intel yongalarıyla satışa sunulacak olan yüksek donanımlı ThinkPad X1 Yoga 4, ThinkPad T490 ve ThinkPad X390 cihazları olacak. Diğer ikisiyse daha uygun fiyatlı cihazlar olacak ve L13 / L13 Yoga adlarıyla piyasaya sürülecek.

7. Nesil ThinkPad X1 Carbon, 1.479 dolardan (yaklaşık 8600 TL) başlayan fiyatlarla Eylül ayında piyasaya sürülecek, bu fiyatlara ülkemizdeki vergilerin dahil edilmediğini de hatırlatalım.

Kaynak : https://bgr.com/2019/08/27/lenovo-thinkpad-x1-carbon-release-date-price-project-athena-specs/
6
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
1
0
0