Meta’nın Ardından LinkedIn de ChatGPT Destekli Yapay Zekâ Aracını Duyurdu

2
1
0
0
0
LinkedIn, OpenAI'ın GPT dil modelinden güç alan yeni yapay zekâ aracı AI Copy Suggestions'ı duyurdu. Model, platformdaki reklam yazarlarına önerilerde bulunarak yardımcı olacak.

Yapay zekânın gittikçe ilerlemesinin ardından Microsoft’tan Google’a, Meta’dan Snap’e kadar birçok teknoloji devi platformlarına yapay zekâ modellerini getirmişti. Microsoft bünyesinde faaliyet gösteren LinkedIn de bunlardan biriydi. Dünyanın en popüler iş ağı bugün bu tarz bir hamle daha yaptı.

Platform, yepyeni bir üretken yapay zekâ aracını duyurdu. AI Copy Suggestions ismi verilen özellik, LinkedIn’deki reklam kampanyalarının yazı bölümünün otomatikleştirilmesine yardımcı olacak.

LinkedIn’in yeni modeli reklam yazarlarına önerilerde bulunacak

Kısaca anlatacak olursak AI Copy Suggestions, kullanıcıların reklamlar için tanıtım metni ve başlıklar oluşturmasını sağlayacak. Model, LinkedIn’deki verileri kullanarak bunu başarmanın yanı sıra kullanıcılara gerekirse değişiklik yapmasına izin verecek. Bu şekilde de metinlerin veya başlıkların marka diline uygun olması sağlanabilecek.

LinkedIn daha önce de bazı yapay zekâ araçlarıyla karşımıza çıkmıştı. Bu araçlar, makaleler, iş tanımlamaları ve LinkedIn profilleri için kişiselleştirilmiş yazılar oluşturma gibi işlevleri içeriyordu.

Popüler platformun yeni modeli, OpenAI’ın GPT modellerinden yararlanıyor. Birden fazla tanıtım metni ve beşe kadar başlık önerebilecek araç, Kampanya Yöneticisi üzerinden reklam içeriği oluşturmak için kullanılabilecek. İşlevlerini yerine getirebilmek için ise kullanıcının LinkedIn’deki sayfasından alınan bilgileri, kriterleri ve hedef kitleleri kullanacak.

Özellik şu an test aşamasında ve Kuzey Amerika’da bazı kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Platform, ilerleyen aylarda modeli geniş çapta kullanıma sunmayı planlarken yeni işlevler ve daha fazla dil de eklemek istediğini söylüyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2023/06/08/linkedin-is-the-next-social-network-to-offer-ai-powered-tools-for-ad-copies/
2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0