Mark Zuckerberg, Meclis Toplantısında Gelen Sorular Karşısında Tökezledi

20
3
1
1
0
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Beyaz Saray Finansal Hizmetler Komitesi toplantısında meclis üyeleri karşısında soğuk terler döktü. Zuckerberg, özellikle ayrımcılık yaptığı yönündeki sorulara cevap veremedi.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, dün gerçekleşen Beyaz Saray Finansal Hizmetler Komitesi nezdindeki ifadesinin başlangıcında, 'Rusların, 2016 seçimini manipüle etmek için kendi sitesini kullandığında' savunmaya geçtiğini itiraf etti. Günün geri kalanında, federal meclis üyeleri onu bırakmadı ve cevaplamakta zorluk çektiği basit sorular sordu.

Zuckerberg'e Facebook'un özgür ifadeyi destekleyip desteklemediğini sormak bile, cevapların zor olduğunu kanıtladı. Günün sonunda, Zuckerberg'in neden orada olduğu unutuldu. Zira aslında toplantıda şirketinin kripto para girişimi Libra konuşulacaktı. Ancak Facebook'un şirket yönetiminde sosyal medya politikalarında yaptığı ayrımcılıklar gündeme oturdu.

mark zuckerberg kongre

Zuckerberg, Sean Casten'in soruları karşısında tekrar tekrar tökezledi ve cevap veremedi. Casten, "Amerikan Nazi Partisi'nin bir üyesi ofise başvursa, Facebook tarafından yasaklanan nefret söylemi içeren bir reklam satın alabilirler mi?" diye sordu. Zuckenberg ise "Kongre üyesi, sanırım bu dava aşina olmadığım ve cevaplayamadığım birçok özel konuya bağlı." dedi ve herkesi şoke etti.

Zorlu geçen maraton gibi günde Zuckerberg en kötü anını, Demokrat Parti temsilcisi Joyce Beatty karşısında yaşadı. Facebook CEO'su, sosyal ağ devinin kadınların veya beyaz olmayan insanların parasını yöneten şirketlere sahip olup olmadıklarını, kadınların veya yabancıların sahip olduğu hukuk firmalarıyla sözleşmeli olup olmadıklarını, beyaz olmayan kadınların veya insanların Facebook davalarında çalışıp çalışmadıklarını ve Facebook'un sivil haklar hukuku için çalıştığı firmanın adını cevaplamakta zorlandı.

Beatty, "İşte sinirlendiğim nokta bu. Neredeyse bunun bir şaka olduğunu düşünüyor gibisin. Birçok insanın hayatını mahvettiğinde. Onlara karşı ayrımcılık yaptığında..." diyerek çıkıştı ve, "Belki de medeni haklarla ya da Afrikalı Amerikalılarla ilgili çok fazla şey okumuyorsunuz. Bu benim için korkunç ve iğrenç." diye ekledi.

Kaynak : https://www.buzzfeednews.com/article/alexkantrowitz/mark-zuckerberg-ties-himself-in-knots-defending-facebook-to
20
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
3
1
1
0