Marvel'ın Başkanı Kevin Feige, Kreatif Birimlerinin de Başına Geçti

10
5
3
2
2
Marvel Studios'ta bugün büyük bir değişiklik yaşandı. Şu anda başkan olarak görev yapan Kevin Feige, ilgilendiği aksiyon filmlerinden daha büyük bir rol üstlenerek CCO yani kreatif birimlerinin baş sorumlusu oldu.

Marvel'da büyük yapısal değişimler yaşanıyor. Şirketteki tüm kreatif personel, Başkan Kevin Feige'nin sorumluluğu altına giriyor. Deadline tarafından açıklanan bilgilere göre Kevin Feige, terfi alarak artık şirketin 'Chief Creative Officer' (CCO)'su yani kreatif birimlerinin baş sorumlusu olarak çalışmaya başlayacak. 

Bu gelişme, şirketin tüm film ve televizyonlardaki kreatif yöneticilerinin Kevin Feige'ye rapor vereceği anlamına geliyor. Marvel Sinematik Evreni'nde usta olarak bilinen Feige, Marvel'ın hikâye anlatımını ve içerik oluşturma platformlarının kreatif yönlerine katkı sağlayacak. 

Kevin Feige'nin görevleri neler olacak?

kevin feige

Disney+ ile ilgili kritik bir dönemden geçerken Marvel’ın Falcon ve Kış Askeri, Loki, Hawkeye, Loki, She Hulk, Ay Şövalyesi, WandaVision gibi yapımlarla ilgili çalışmalar da başladı. Feige, tüm bu süreçlerde etkin rol alacak. Ayrıca Marvel’ın D23 ve San Diego Comic-Con’daki yaklaşmakta olan planları için en önemli isimlerden biri de Feige idi.

Feige; Walt Disney Eş Başkanları Alan Horn ve Alan Bergman'a rapor vermeye devam ediyor. Şirketin bütün film ve televizyon yapımlarını Marvel Studios altına alma kararının alınmasından sonraki 10 yılda şirket, ciddi ölçüde gelişim göstermişti. Şimdi ise Disney+'a Marvel TV'nin premium içerik oluşturacak olması, şirketi yeni bir seviyeye taşıyacak. Dan Buckley ise Marvel Entertainment'ın Başkanı olarak görev yapmaya başlayacak.

Kaynak : https://deadline.com/2019/10/kevin-feige-marvel-studios-president-adds-chief-creative-officer-marvel-title-oversees-all-creative-1202760382/
10
5
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
10
5
3
2
2