MEB, 31 Ağustos'ta Başlayacak Uzaktan Eğitim Dönemiyle İlgili Genelge Yayımladı

112
11
9
9
8
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim yoluyla açılacak yeni eğitim öğretim dönemiyle ilgili öğrencileri ve öğretmenleri ilgilendiren bir genelge yayımladı. Buna göre ilk haftalarda geçen dönemin telafi çalışmaları gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların önümüzdeki hafta yani 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim yoluyla başlamasına karar verdi. Şimdiyse Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un imzasıyla 31 Ağustos’ta başlayacak uzaktan eğitim programıyla ilgili genelge yayımlandı. 

Yayımlanan bu genelgeye göre önümüzdeki hafta başlayacak uzaktan eğitimde 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemindeki eksik konu ve kazanımlara yönelik eğitim programı uygulanacak. 18 Eylül’e kadar sürecek bu ön eğitim süreci, öğrencilerin yüz yüze işleyemedikleri konularda bir üst sınıfa hazırlamak için yapılacak. 

Genel olarak pandemi dönemiyle devam eden geçen yılın 2. dönem eğitim öğretim yılındaki derslerin üst sınıflardaki konu ve kazanımlarda işlenebilmesi için bir temel sağlanabilmesi için “kritik konu ve kazanımlar” belirlenerek bu derslere ait programlar hazırlandı. İlgili kademe, sınıf ve ders adına göre bölümlenen programlara MEB’in internet sayfasından ulaşılabilecek. Bu sayfaya gitmek için buradaki linke tıklayabilirsiniz. Bakanlık, bu süreç için programlarla beraber öğretmenlere örnek oluşturması için elektronik ortamda 4025 sayfadan oluşan 1215 etkinlik örneği yayınladı.

Geçen senenin önemli konuları yeniden yayınlanacak

Öte yandan geçtiğimiz senenin ikinci döneminde işlenen kritik konuların videoları, TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında yayınlanacak. EBA’daki altyapı ve özel okulların kendi altyapılarıyla tüm öğretmenler canlı ders uygulamalarını gerçekleştirebilecekken bunun için 24-28 Ağustos tarihlerinde okul idareleri tarafından sınıf ve branş öğretmeni görevlendirilecek.

Canlı dersler için örnekler hazırlandı

MEB, yeni uzaktan eğitim döneminde öğretmenleri hazırlamak için canlı ders uygulamaları için elektronik ortamda pek çok ekinlik örneği hazırladı. Önümüzdeki hafta başlayacak yeni eğitim öğretim yılının nasıl şekilleneceğini hep birlikte göreceğiz. Yüz yüze eğitim ise 21 Eylül’de seyreltme çalışmalarıyla açılacağını söyleyelim.

Kaynak : https://www.cnnturk.com/egitim/son-dakika-haberi-meb-uzaktan-egitim-doneminin-yol-haritasini-acikladi
112
11
9
9
8
Emoji İle Tepki Ver
112
11
9
9
8