Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Okullar 31 Ağustos’ta Uzaktan Eğitimle Açılacak

178
131
28
14
9
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs pandemisi içinde okulların açılmasıyla ilgili resmi açıklamayı yaptı. Selçuk, Bilim Kurulu’yla yapılan görüşmenin ardından okulların 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle açılacağını 21 Eylül’de ise aşamalı olarak yüz yüze eğitime başlanacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu’yla yapılan görüşmenin ardından, okulların 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle başlanacağı duyuruldu. 21 Eylül’de ise aşamalı ve Bilim Kurulu tarafından kontrol edilen sınıflarda okulların açılacağı açıklandı. 

Yüz yüze eğitim alamayan öğrencilerin uzaktan eğitim araçlarıyla eğitimine devam edeceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğrenci ve eğitim sektöründeki öğretmen, servis şoförleri ve diğer çalışanları HES kodlarıyla sürekli takip edileceğini açıklandı. Öğrenci, öğretmen ve veliler için rehberler hazırladıklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Selçuk, maske tedarikinin bakanlık tarafından sağlanacağını belirtti.

Öğrencilerin 31 Ağustos’ta başlayacak eğitim - öğretim hayatını kutlayan Selçuk, 21 Eylül’de de yüz yüze görüşmeyi temenni ettiğini belirtti. Hangi sınıf gruplarının öncelikli olarak yüz yüze eğitime başlayacağını şu an için açıklamayan Selçuk, bu kararların bilim insanlarıyla birlikte yapılacak görüşmelerin ardından verileceğini söyledi. Bunun dışında özel okulların ise 17 Ağustos’ta uzaktan eğitime başlayabileceği açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da açıklama geldi

Bugün saat 17.00 sularında Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı Bilim Kurulu bir toplantı yaptı. Toplantının hemen ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı, ancak bunun öncesinde Sağlık Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Yüz yüze eğitimin, en az önümüzdeki bir ay boyunca başlatılmaması, gerekirse online eğitim yapılması, yüz yüze eğitime kademeli olarak geçilmesi yönünde” ifadelerini kullandı. 

Bilim Kurulu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na yapılan öneri ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın da buna uyma kararına göre okullar 31 Ağustos’ta uzaktan olarak başlayacak. Yüz yüze eğitimin ise 21 Eylül’e kadar ertelendiği belirtildi.

178
131
28
14
9
Emoji İle Tepki Ver
178
131
28
14
9