MediaTek’ten Uygun Fiyatlı 5G’li Telefonlar Göreceğimizi Müjdeleyen İşlemci

12
2
1
0
0
5G teknolojisine destek veren cihazların ulaşılması zor fiyatlara sahip olduğunu belirten MediaTek, kendi 5G destekli yongası ile bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor.

5G, çok yeni bir teknoloji olduğundan yakın vadede yaygın bir kullanıma erişmeyeceğini söyleyebiliriz. 5G’nin kısa vadede yaygınlaşmasını önleyen bir diğer faktör ise sınırlı sayıda 5G destekli cihaz olması (şu an için yalnızca Galaxy S10 5G) ve bu cihazların standart bir akıllı telefona göre açıkça yüksek fiyat etiketlerine sahip olması.

Peki bu durumu kim değiştirecek? MediaTek’in uluslararası satış müdürüne göre elbette ki MediaTek. Premium segmentten ziyade fiyat/performans ürünleri için işlemciler geliştirmekte olan MediaTek, yeni nesil 5G destekli yonga seti ile mevcut durumu değiştirmeyi ve 5G destekli telefonları daha ulaşılabilir hale getirmeyi umuyor.

MediaTek, yeni nesil işlemcisinin diğer 5G çözümlerine göre daha uygun fiyatlı olabilmesi için işlemciyi 7nm süreci ile üretiyor. Ayrıca MediaTek, 5G teknolojisi için iki ayrı kategoriden biri olan 24 - 90 GHz frekans aralığını eleyerek 2 Ghz - 8 Ghz aralığını içine alan sub-6 frekansını kullanıyor. Bu durum maliyetlerin bir miktar daha azalmasını sağlıyor.

MediaTek’in maliyetleri azaltmak adına kullandığı bir diğer yöntem ise MediaTek Helio M70 5G modemin direkt olarak işlemcinin içine entegre edilmiş olması. Qualcomm’un 5G destekli işlemcisi olan Snapdragon 855’te 5G destekli Snapdragon X50/X55 modemler, üreticilerin tercihine göre harici olarak kullanılıyordu.

MediaTek, 5G teknolojisinin daha uygun fiyatlı hale gelmesi için elinden geleni yapsa da her şey MediaTek’in elinde değil. MediaTek işlemcili 5G destekli cihazların yaygınlaşabilmesi için üreticilerin de teknolojinin yaygınlaşması adına istekli olması ve cihazların uygun fiyatlı olması adına özelliklerini buna göre belirlemesi gerekiyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/5g-phones-are-expensive-but-mediatek-wants-to-change-that
12
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
2
1
0
0