Dünyanın 5G Modemli İlk Dizüstü Bilgisayarı Tanıtıldı: Karşınızda Lenovo 'Project Limitless'

8
6
4
1
1
Lenovo dünyanın ilk 5G modemine sahip olan bir dizüstü bilgisayar üzerinde çalıştığını resmen duyurdu. Project limitless olarak isimlendirilen ve Qualcomm ile yapılan bir ortaklığın ürünü olarak karşımıza çıkacak olan bu dizüstü bilgisayarı en erken 2020 yılında göreceğiz.

Çinli teknoloji üreticisi Lenovo, dizüstü bilgisayar modelleriyle genelde ön plana çıkmayı başarabiliyor. Bugüne kadar üretmiş olduğu pek çok dizüstü bilgisayar modeli piyasada tutulan Lenovo, bu kez bilgisayar sektöründe dünyada ilk kez bir proje üzerinde çalışıyor. Qualcomm ile Lenovo'nun ortaklığında yürütülen bu projeye sınırsız proje anlamına gelen 'Project Limitless' ismi verildi. Bu proje dahilinde üretilecek olan ürün ise dünyanın ilk 5G bağlantı destekli dizüstü bilgisayarı olacak. Bu ürünün piyasaya çıkış tarihi net olmasa da 2020 yılı, 5G desteğine sahip olan bu dizüstü bilgisayarla sallanacak gibi görünüyor. İşte Lenovo'nun 2020 yılında piyasaya süreceği 5G bağlantı desteğine sahip olacak olan dizüstü bilgisayar;

Lenovo'nun Computex 2019 etkinlikleri dahilinde duyurmuş olduğu bu yeni dizüstü bilgisayar, aslında Lenovo tarafından üretilmiş olan diğer modellere fazlasıyla benziyor. İnce bir çerçeveye sahip olan dizüstü bilgisayar, ikisi bir arada olarak kullanılabiliyor. Dizüstü bilgisayarın üzerinde bulunan bağlantı noktaları da fazlasıyla sınırlı. Sağ tarafında bir kulaklık girişi bulunan dizüstü bilgisayarın sol tarafında da USB-C tipinde şarj edilebilmesini sağlayan bir giriş ve bununla birlikte bir tane de USB girişi bulunuyor. Bununla birlikte dizüstü bilgisayar Windows 10 ile birlikte geliyor. Bu dizüstü bilgisayarı diğerlerinden ayıran özelliği ise internet bağlantı özelliği. Qualcomm tarafından üretilmiş olan 7 nm'lik Snapdragon 8cx işlemcisi ile birlikte X55 5G destekli modemi kullanılacak olan dizüstü bilgisayar, bu donanım özelliği ile birlikte dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor.

5G ağının olduğu bir ortamda doğrudan 5G bağlantı kullanılacak olan dizüstü bilgisayarda kullanıcıların 5G bağlantılarının zayıflaması ya da kopması halinde dizüstü bilgisayar otomatik olarak 4G bağlantısına geçecek. 5G bağlantısı kurulduğu zaman dizüstü bilgisayarın internet hızı 4G bağlantıya göre 10 kat güçlü olabilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Qualcomm yetkililerinden Alex Katouzian, Lenovo ile yapılan bu ortaklığın hem normal hem de kurumsal müşteriler için fazlasıyla büyük bir önem arz ettiğinin altını çizerek, 5G bağlantı hızının bu dizüstü bilgisayar ile birleşmesiyle birlikte kullanıcıların yeni bir bilgisayar deneyimi yaşayacaklarını ifade etti. Bu dizüstü bilgisayarın büyük boyutlarda dosyaların indirilmesi ağır ağ gücü gerektiren işlemlerde fazlasıyla başarılı olacağını belirten Katouzian, kullanıcılarının bilgisayarla olan etkileşiminin değişeceğini söyledi.

Şu an için Lenovo'nun bu dizüstü bilgisayarı ile ilgili bilgiler fazlasıyla sınırlı. Yukarıdaki bilgilere ek olarak bilgisayarın kullanım süresinin 20 saat olacağı ve tüm Windows uygulamaları ile uyumlu bir şekilde çalışacağı ifade ediliyor. Bu dizüstü bilgisayarın tüm özelliklerini ve fiyatını öğrenmek içinse Lenovo'dan gelecek olan yeni açıklamaları beklememiz gerekiyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/computing/lenovo-qualcomm-project-limitless-5g-pc/
8
6
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
8
6
4
1
1