Müzedeki Termal Kamera, Bir Kadının Kanseri Erken Teşhis Etmesini Sağladı

62
8
7
4
1
İngiltere'de yaşayan bir kadın, meme kanseri olduğunu bir müzede karşısına geçtiği termal kamera ile öğrendi. Termal kameranın karşısında sol göğsünde kırmızılık gören kadına hastaneye gittiğinde meme kanseri teşhisi konuldu.

Kanser, günümüzün maalesef en yaygın ve en ölümcül hastalıklarından bir tanesi. Bir sürü çeşidi olan kanserin en yaygın olan türlerinden biri ise meme kanseri. Günümüzde her 18 saniyede bir, bir kadına meme kanseri teşhisi konuyor ve her 8 kadından biri meme kanserine yakalanıyor.

Böylesine dikkat gerektiren bir konuyu termal kamera aracılığıyla şans eseri öğrenen Bal Gill de bu kadınlardan birisi. İskoçya Edinburgh'ta gittiği "Camera Obscura and World of Illusions" isimli karanlık oda ve illüzyon müzesinde bir termal kameranın karşısına geçen kadın, kameraya el sallayıp ailesiyle fotoğraf çekilmek istedi ancak bir sürprizle karşılaştı. Sol göğsünde bir kırmızılık fark eden Bal, eve gittiğinde gerçekle yüzleşti.

Kanser teşhisi için kullanılabilen termal kameralar, Bal Gill'in hayatını değiştirdi

Termal kamera

Sol göğsündeki kırmızılığı fark eden ve yanındaki kimsede bunun olmadığını gören Bal Gill, eve gittiğinde bu konuyla alakalı derin bir araştırma yaptı. Termal kameraların onkologlar tarafından kanser teşhisi için kullanıldığını öğrenen Bal Gill, ertesi gün doktora gitti ve meme kanseri teşhisi konuldu.

Hastalığı erken aşamada tespit edilen ve üçüncü kez ameliyat olmayı bekleyen Gill, müzeye bir teşekkür mektubu gönderdi. Gönderdiği mektupta "Kameraların amacının kanser teşhisi olmadığını biliyorum ancak müzenize ziyaretim hayatımı değiştirdi. Eğer kameralarınız olmasaydı belki de kanser olduğumu hiç öğrenemeyecektim" açıklamasını yapan Bal Gill'den sonra, müzenin genel müdürü Andrew Johnson, "Kameralarımızın böyle bir yeteneği olduğunun farkında değildik" açıklamasını yaptı.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/muzedeki-termal-kameradan-meme-kanseri-oldugunu-ogrendi-41358982
62
8
7
4
1
Emoji İle Tepki Ver
62
8
7
4
1