Bir Ahtapotun GoPro Kamerayı Çalmaya Çalıştığı Anlar (Video)

52
4
2
1
1
Bir Ahtapotun GoPro Kamerayı Çalmaya Çalıştığı Anlar (Video)
Meraklı bir ahtapotun, su altında çekim yapan dalgıca ait olan GoPro kamerayı çalmaya çalıştığı ilginç anlar sosyal medyada birçok kez paylaşıldı. Viral olan video, Fransa'ya bağlı Mandelieu-la-Napoule kentinde kaydedildi.

Uzaylıyı andıran görünüşleri, 1000'den fazla vantuzu ve uzun kollarıyla su altının en ilginç canlıları olan ahtapotlar, dünyanın en zeki omurgasızlarından biri olarak biliniyor. Bilim insanları, bu canlıların her birinin kendine has bir kişiliği olduğunu, bu sebeple tutarsız davranışlar sergileyebildiklerini düşünüyor.

Ahtapotların ne kadar zeki canlılar olduklarını tartışmaya gerek yok. Araştırmacılar, bu canlılar ile insanların pek çok şekilde benzer düşünebildiklerini; her iki türün de yeni şeyler öğrenmekten, puzzle çözmekten ve yeni arkadaşlarla buluşmaktan zevk aldığını belirtiyor.

Su altında çekim yapan dalgıcın GoPro'sunu çalmaya çalışan ahtapot:

Bu meraklı canlılar, ayrıca gördükleri her şeyi detaylı olarak incelemeleriyle biliniyor. Hemen yukarıda da su altında çekim yapan bir dalgıcın GoPro kamerasını çalmaya çalışan meraklı bir ahtapotun videosunu görüyoruz.

İkili arasındaki bu tuhaf karşılaşma 8 Temmuz'da, Fransa'nın güney doğusunda yer alan Mandelieu-la-Napoule kentinde gerçekleşti. 4 dakika uzunluğundaki videoda meraklı ahtapotu, onu kayıt altına alan kamerayla ilgilenirken görüyoruz. GoPro'yu iyice inceleyen bu küçük canlı, daha sonrasında kamerayı alıp kaçmaya çalışıyor.

Denizin altında kısa bir yolculuk ve ahtapotla geçen çekişmeli anların ardından kazanan taraf ise dalgıç oluyor ve kamerasını geri alıyor. Oyuncağı elinden alınan ahtapotun ise geri çekilmekten başka çaresi kalmıyor.

Ahtapot ile dalgıç arasındaki bu ilginç anlar, dünya genelinde viral olmuş ilginç videoları yayınlayan ViralHog isimli YouTube kanalı tarafından paylaşıldı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan video, sosyal medyada birçok kez paylaşıldı.

Kaynak : https://www.diyphotography.net/watch-this-curious-octopus-trying-to-steal-a-divers-gopro/
52
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
52
4
2
1
1