Microsoft, Excel'in iOS Sürümüne 'Resimden Veri Ekle' Özelliği Getirdi

13
1
1
0
0
Microsoft, kullanıcıların kağıt üzerinde bulunan verileri tablo haline getiren 'Resimden Veri Ekle' özelliğini iOS kullanıcılarının hizmetine sundu. Getirilen bu özellik sayesinde Apple kullanıcıları, cihazlarının kameraları yardımıyla çekmiş oldukları tablo görüntülerini otomatik olarak Excel'e aktarabiliyorlar.

Microsoft, iPhone için geliştirilmiş olan Excel uygulamasına, kullanıcılarını çok yakından ilgilendiren ve işleri fazlasıyla kolaylaştıracak bir özellik ekledi. Eklenen bu özellik ile kullanıcılar, telefonlarının kameraları yardımıyla çekmiş oldukları harici tablo görüntülerini otomatik olarak Excel çalışmalarına ekleyebilecekler. Yapay zeka teknolojileri sayesinde bu özellik, görüntüleri yazılara çevirebiliyor.

Resimden Veri Ekle özelliği olarak isimlendirilen bu özellik sayesinde kağıtlardaki veriler, gelişmiş optik karakter tanıma teknolojisi (OCR) yardımıyla dijital verilere dönüştürülebiliyor ve kullanıcılar bu verileri düzenleyebiliyorlar. iPhone için geliştirilmiş olan Excel uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulunan Microsoft yetkilileri, yapay zekalarına güvendiklerini ve bu özelliğin fazlasıyla başarılı olacağına inandıklarını açıkladılar. 

2019 yılının başlarında resimden veri ekle özelliği Android kullanıcılarına sunulmuştu. Şimdi de iOS için bu özelliği getiren Microsoft, her iki platfom için de bu özelliğin 21 farklı dilde kullanılabileceğini açıkladı. Desteklenen dillerin içerisinde Türkçe de bulunuyor. 

Microsoft'un bu özelliğini kullanabilmek için Excel'in App Store'da bulunan son sürümünü telefonunuza yüklemeniz ve Microsoft 365 hesabından oturum açmanız gerekiyor. Excel'i şimdi indirmek isterseniz hemen aşağıdan indirebilirsiniz.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/apps/news/microsoft-excel-iphone-app-insert-data-from-picture-feature-update-download-2045271
13
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
1
1
0
0