Microsoft Flight Simulator 2020'nin Donanım Satışlarına Yapacağı Büyük Etki

16
9
3
2
1
Yeni uçuş simülatörü Microsoft Flight Simulator 2020’yi en yüksek ayarlarda oynamak isteyen oyuncuların bilgisayarlarını güçlendirmek için 3 yıl içinde 2,6 milyar dolarlık bir donanım satışı yapması bekleniyor.

Microsoft’un tüm dünyayı haritalandırarak enfes gerçeklikte bir deneyim sunmayı amaçladığı oyunu Microsoft Flight Simulator, önümüzdeki yıllarda çok yüksek bir gelire ulaşmayı hedefliyor. Yapılan son analizlere göre oyunun önümüzdeki 3 yıl içinde 2,6 milyar doların üzerinde donanım satışı yapacağı düşünülüyor. 

Oyun endüstrisi konusunda uzmanlaşmış bir analiz şirketi olan Jon Peddie Research (JPR) tarafından yapılan analizde, Microsoft Flight Simulator’un piyasaya sürülmesinin ardından donanım sektöründeki satış etkisine bakıldı. Bu oyunun çıkmasının ardından yeni işlemci, ekran kartı gibi donanım yükseltmeleri, uçuş için direksiyon setleri, simülasyon bileşenleri ve VR satışlarına bakan JPR, tüm bu bileşenler düşünüldüğünde 2,6 milyar doların üzerinde donanım satışı yapılmasının beklendiği belirtildi.

3 yılda 2,27 milyon adet satış bekleniyor

Önümüzdeki 3 yıl içinde 2,27 milyon adet Flight Simulator 2020 satışının gerçekleşeceğini öngören JPR, oyuncuların oyun deneyimini geliştirmek için donanıma da yatırım yapacağını söyledi. Daha uzun yıllara baktığımızda ise oyuncuların Microsoft Flight Simulator 2020 için çok daha fazla para harcayacağı düşünülüyor. 

Oyun endüstrisi analisti Ted Pollak, “Uçuş simülatörleri, çok fazla işlem gücü talep ediyor ve yüksek çözünürlük, büyük ekranlar ve VR kullanımını teşvik ediyor” dedi. Yeni uçuş simülatörleri piyasaya sürüldüğünde, bu oyunları maksimum ayarlarda çalıştırmak için gerekli donanımın mevcut olmadığını söyleyen Pollak, donanımların bu oyunlara belirli bir zaman sonra yetişebileceğini belirtti.

Peki sizler Microsoft Flight Simulator 2020 için yeni donanım birimleri satın almak ister misiniz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.vg247.com/2020/08/23/microsoft-flight-simulator-hardware-sales/
16
9
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
16
9
3
2
1