Microsoft Flight Simulator'da Basit Yazım Yanlışı Sebebiyle Oluşan Komik Hata

189
9
8
7
6
Bu ay içerisinde oyuncularla buluşan Microsoft Flight Simulator'da pek de alışılmadık bir hata ortaya çıktı. Gerçekçiliğiyle dikkat çeken oyuna göre Melbourne şehrinde 212 katlı bir bina bulunuyor.

Geçtiğimiz salı günü oyunculara sunulan, gerektirdiği depolama alanı ve gerçekçi grafikleriyle daha çıkmadan adından söz ettiren Microsoft Flight Simulator'da oyuncular, alışılmadık bir hataya denk geldiler. Oyunda, Avustralya'nın Melbourne kentindeki tanımlı olmayan bir bölgede oldukça uzun bir yapı görülüyor.

Melbourne şehrinin semalarında uçan birçok Microsoft Flight Simulator oyuncusu, şehirde 212 katlı bir binayla karşı karşıya kaldılar. Tabii böyle bir bina ne Melbourne'de ne de dünyanın herhangi bir noktasında bulunmuyor. Peki, bu bina bu kadar gerçekçi bir oyuna nasıl dâhil oldu?

212 katlı binanın sebebi yazım hatası

microsoft flight simulator 212 katlı bina

Bu binanın oyunda nasıl ortaya çıktığını araştıran bir Twitter kullanıcısı, sorunun sebebinin basit bir yazım hatası olduğunu buldu. Oyunun geliştirici stüdyosu Asobo Studio, oyundaki varış noktalarını oluşturmak için ücretsiz kitle kaynaklı bir dünya haritası olan Open Street Map'in verilerini kullandı. Bu platform içerisinde bilinmeyen yerlerin doldurulması için herkes katkıda bulunabiliyor.

Araştırmayı gerçekleştiren Liam O (@liamosaur) isimli Twitter kullanıcısına göre, yaklaşık 1 yıl önce "nathanwright120" isimli bir kullanıcı, haritadaki belli bir bölgedeki binayla ilgili bir bilgi ekledi. Kullanıcı, burada bir hata yaparak aslında 2 katlı olan binanın 212 katlı olduğunu yazdı.

Bu bilgi daha sonrasında başka bir kullanıcı tarafından düzeltilse de oyunun geliştiricileri o zamana kadar verileri almıştı. Yani bir kullanıcı tarafından yapılan ufak bir yazım hatası, Microsoft'un uçuş simülasyonu oyununda devasa bir binanın ortaya çıkmasına sebep oldu. Oyunun geliştirici stüdyosuyla bu hatanın düzeltilmesi için iletişime geçildi. Ancak bu hata düzeltilmeden önce bu oyuncu, 212 katlı bu binanın tepesine inebilmek için denemeler yaptı ve çektiği videoyu YouTube koydu. Oyuncunun 212 katlı binanın tepesine iniş yapma çabalarını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://beebom.com/212-story-building-microsoft-flight-simulator/
189
9
8
7
6
Emoji İle Tepki Ver
189
9
8
7
6