Microsoft, Huawei Dizüstü Bilgisayarları Mağazasından Çıkardı

56
20
6
4
1
Microsoft, Huawei’nin ürettiği dizüstü bilgisayarları mağazasından kaldırdı. Bu cihazlara Windows desteğinin devam edip etmeyeceği ise merak konusu.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşını artık kahvehanede bulmaca çözen emekliler bile biliyor. Bu mücadelede en kilit roldeki firmalardan birinin Huawei olduğunu da. ABD hükümeti, geçtiğimiz günlerde Çinli firmaya ciddi yaptırımlar uygulamıştı. Bunlar arasında ABD’li firmaların Huawei ile olan çalışmalarının durdurulması da vardı.

Google ve ARM’nin ardından bir hamle de Microsoft'tan geldi. Microsoft, internet sitesinde sattığı Huawei MateBook X Pro’yu yeni kısıtlamalar çerçevesinde sitesinden kaldırdı.

Bu haberin ardından insanların gözü, Microsoft’un yazılım konusunda atacağı adımlara çevrildi. Google, Çinli üreticiye Android için destek vermeyi sonlandıracağını açıklamıştı. Benzer bir durumun Windows 10 için yaşanıp yaşanmayacağı merak ediliyor.

Huawei’nin dizüstü bilgisayarları hiç de fena performans göstermeyen ürünler olarak dikkat çekiyordu. Öte yandan Windows’un bu cihazlara olan desteğini çekmesi halinde Huawei dizüstüler oldukça riskli tercihlere dönüşecek demektir.

Huawei MateBook X Pro siteden sessiz sedasız kayboldu ve konuyla ilgili olarak henüz bir açıklama gelmedi. Microsoft’un bu hamlesi, ABD’nin yeni kısıtlamalarına uyum gösterdiklerinin işareti olarak yorumlandı. Bu hamlenin ardından resmi bir açıklama bekleniyor.

ABD’den gelen haberlere göre Microsoft mağazaları, stokları bitene kadar MateBook X Pro satışına devam edecek.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/microsoft-drops-huawei-laptops-from-its-store
56
20
6
4
1
Emoji İle Tepki Ver
56
20
6
4
1