Microsoft, İklim Değişikliğine Dikkat Çekmek İçin 850 Bin Özel Xbox Üretecek

19
4
3
3
2
Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen İklim Eylem Zirvesi'nde video oyun endüstrisinin pek çok önemli isminin içinde yer aldığı bir pilot uygulama oluşturuldu. Bu uygulama kapsamında şirketler, 2030 yılına kadar karbondioksit salınımını 30 milyon ton düşürebilmek için çeşitli çalışmalar yürütecekler. Çalışmalara şimdi Microsoft da eklendi ve teknoloji devi, çalışmalar kapsamında 825 bin özel Xbox üretimi yapacak.

Üzerinde yaşadığımız gezegen her geçen gün biraz daha kirleniyor ve bu kirliliğin sonucunda da ortaya küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi sorunlar çıkıyor. Bugüne dek konuyla ilgili aktif bir çalışma yürütmeyen devletlerse son dönemlerde iklim değişikliğine karşı savaş açmış durumdalar.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ve toplamda 193 üyenin yer aldığı Birleşmiş Milletler, son dönemlerde iklim değişikliğiyle mücadele edebilmek için çeşitli programlar düzenliyor. Bu programlardan bir tanesi de "İklim Eylem Zirvesi" ve bu etkinlik şu sıralarda devam ediyor.

İklim Eylem Zirvesi

İklim Eylem Zirvesi sürerken dikkat çeken bir çıkış da Microsoft'tan geldi. Microsoft, aralarında oyun sektörünün devlerinin de yer aldığı bir pilot uygulamaya dahil olduklarını açıkladı. Bu pilot uygulama kapsamında oyun sektörü, 2030 yılına kadar karbondioksit salınımını 30 milyon ton düşürebilmek için çalışmalar yürütecekler. Bu çalışmalar kapsamına ise ağaç dikimleri, sürdürülebilir paketleme ve cihazların geri dönüşümlerini sağlamakla ilgili çeşitli tedbirler giriyor.

Microsoft, bu pilot proje kapsamında 825 bin adet karbon nötr Xbox konsolu üreteceğini açıkladı. Üretilecek Xbox konsollarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmaması ise akıllara, Microsoft'un uzun zamandır üzerinde çalıştığı "Project Scarlett"i getirdi. Başka bir deyişle Microsoft, yeni pilot programına Project Scarlett ile dahil olabilir ancak bununla ilgili net bir şey söylemek çok da mümkün değil.

Microsoft Xbox

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Microsoft'un oyun biriminden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Phil Spencer, iklim değişikliğinin dünyadaki diğer sektörleri etkilediği gibi oyun sektörünü de etkilediğini ifade etti. Spencer, iklim değişikliğiyle olan savaşta yer almayı önemsediklerini ifade ederek, bu konuda kritik bir rol oynayabileceklerini belirtti.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı Genel Müdürü Inger Andersen de konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulunarak, video oyun endüstrisinin dünya üzerindeki milyarlarca insana hizmet ettiğini söyleyerek, bu durumun oyun sektörünün devlerini iklim değişikliğiyle savaşta önemli bir ortak haline getirdiğini ifade etti.

Başlatılan bu programda yer alan, oyun sektörünün diğer isimleriyse şu şekilde: Sony, Google, E-Line Media, Sports Interactive, WildWorks, Reliance Games, Supercell, Strange Loop, Ubisoft, Twitch, Creative Mobile, Pixelberry, Playmob, iDreamSky, Internet of Elephants, Niantic Inc, Sybo, Rovio, Greenman Gaming ve Space Ape.

Kaynak : https://www.pcgamesn.com/microsoft/carbon-neutral-xbox-console
19
4
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
19
4
3
3
2