Microsoft, Kurumsal Platformuna 'Hikayeler' Kısmı Ekliyor: ‘Sizce Ben 6. Kahvemi İçiyor muyumdur?’

8
1
0
0
0
Microsoft, ‘Viva – Çalışan Deneyimi’ isimli iş platformuna hikâyeler özelliği ekleyerek çalışanlarına daha eğlenceli ve sosyal bir ortam yaratmayı planlıyor.

Instagram’ın Snapchat’ten hikâyeler özelliğini almasının ardından birçok şirket de bu işe girişmişti. Bugüne kadar hikayeler özelliğini platformuna Facebook, WhatsApp ve hatta Twitter bile ekledi. İş, kurumsal şirketlere kadar gitti zira şimdi de Microsoft, hikayeler özelliğini eklemeyi planlıyor.

Önce şu soruyu sormak gerek: Nereye ekleyecek hikâyeler özelliğini? Şöyle ki, Microsoft’un kullandığı kurumsal platformlar var. Şirket, hikayeler özelliğini bu kurumsal platformlara eklemek istiyor. Gelin detaylara beraber göz atalım.

Klavyelere, fincanlara ve ofis manzaralarına hazır olun

Microsoft’un hikayeler özelliğini eklemek istediği kurumsal platformun adı ‘Viva – Çalışan Deneyimi’. Viva, dijital bir platformda bir araya gelen toplulukların bir araya gelip konuşabildikleri, kendilerini ifade etmelerine yardımcı olan araçlar barındıran bir platform. Yani bir nevi Slack’in o kadar da ciddi olmayan versiyonu diyebiliriz.

Hikâyeler özelliğinin bu platforma eklenmesiyle birlikte Microsoft, çalışanlara daha kolay sosyalleşebileceği ve eğlenebileceği bir platform yaratmak istiyor. Daha önce bahsettiğimiz kendini ifade etmelerine yardımcı olacak araçlar ile birlikte Viva’da çalışanlar, iş arkadaşları ile paylaşılabileceği videolar üretebilecek.

Görünüşe göre şirketler o klişeleşmiş katı yapısından çıkıp çalışanlarına daha eğlenceli ortamlar yaratmaya çalışan yerlere dönüşüyorlar. Gelecekte bunun gibi daha çok haber alabiliriz. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://techcrunch.com/2022/07/19/microsoft-wants-to-add-stories-to-corporate-portals/
8
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
0
0
0