Microsoft'tan Tarihi Hamle: Çalışanlar, Sınırsız İzin Yapabilecek!

30
4
3
2
1
Microsoft, ABD'deki tam zamanlı çalışan tüm personeli için sınırsız izin uygulaması başlattı. Ayrıca çalışanlara, bugüne dek kullanılmayan izinlerin parası da verilecek.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Şirketin İnsan Kaynakları biriminden sorumlu olan Kathleen Hogan, çalışanlara bir e-posta gönderdi ve Microsoft'un bundan sonra çalışanlarına sınırsız izin hakkı tanıyacağını duyurdu. Bu kural, sadece ABD'deki tam zamanlı Microsoft çalışanları için geçerli olacak.

"İhtiyari izin" olarak isimlendirilen yeni sistemde, Microsoft çalışanlarının izin takibi yapmalarına gerek kalmamış olacak. Dileyen çalışan, dilediği zaman izne çıkacak. Üstelik bununla birlikte 10 günlük iş seyahati izni, ölüm izni, akıl sağlığı izni, hastalık izni ve jüri görevi izni de verilecek. Bugüne dek izinlerini biriktiren çalışanlar ise nisan ayında bu izinlerin parasını alacaklar.

Kathleen Hogan, düzenin değiştiğini ve sınırsız izin hakkının doğal bir durum olduğunu ifade ediyor

Microsoft

Kathleen Hogan, The Verge tarafından ortaya çıkarılan e-postada dikkat çeken bir çıkış yapıyor. "İşlerimizi nasıl, ne zaman ve nerede yaptığımız önemli ölçüde değişti." diyen Microsoft yöneticisi, sınırsız izin kararının şirket politikalarındaki esnemeden kaynaklandığını ve bunun çok normal olduğunu ifade ediyor.

Bu arada; Microsoft'un yeni uygulamasının bir ilk olmadığını belirtelim. Daha önceki dönemlerde yine Microsoft'a ait LinkedIn'in yanı sıra Salesforce, Oracle ve Netflix gibi şirketler de çalışanlar için sınırsız izin uygulaması başlatmıştı.

ÖNEMLİ NOT: Microsoft Türkiye bünyesinde tam zamanlı çalışanlar sınırsız izin kapsamında değil. Çünkü sınırsız izin uygulaması, ancak ülkelerin yasalarına uygun olması durumunda hayata geçirilebiliyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2023/1/11/23550470/microsoft-employees-unlimited-time-off-2023
30
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
30
4
3
2
1