Microsoft'un Huawei'ye Karşı Tavrı, Yaşanan Gelişmelerin Ardından Ne Olacak?

46
29
6
3
1
Amerika hükümetinin Huawei'yi kara listeye almasının ardından önce Google, ardından da Intel ve Qualcomm Çinli teknoloji devine çip satmayacaklarını açıklamıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından gözler şimdi de Microsoft'a çevrildi.

Çinli teknoloji üreticisi Huawei'nin kullanıcı verilerini Çin hükümeti ile paylaşabileceği endişesinin ortaya konmasıyla birlikte, devlet yetkilileri açıklamalarda bulunmuş ve Huawei'nin 'güvenlik tehdidi' olduğu belirtilmişti. Bunun üzerinde Trump, Huawei'yi kara listeye aldı. Yapılan açıklamaların ardından da Google, Huawei'nin Android lisansını iptal etti, hemen ardından da Intel ve Qualcomm Huawei'ye çip satmayacaklarını açıkladılar. Huawei için işler iyiye gitmezken şimdi de gözler Microsoft'a çavrildi. Windows 10 işletim sisteminin mayıs ayı güncelleştirmesini kullanıcılarına sunmaya hazırlanan Microsoft'un Huawei markalı dizüstü bilgisayarlar için nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu.

Android işletim sistemi düşünüldüğünde Huawei'nin bir şekilde bu sonunun üstesinden gelebilmesi mümkün görünüyor. Bunun sebebi de Android'in açık kaynak kodlu olması. Bu sayede Huawei yetkilileri birkaç program yardımıyla kullanıcıları için güncelleştirme ve hizmet verme imkanını devam ettirebilirler. Ancak Microsoft açısından durum böyle değil. Bilindiği üzere Windows işletim sistemleri tamamen kapalı kaynak kodludur ve kodların değiştirilmesi de öyle kolay değildir. Bu da demek oluyor ki eğer Microsoft, Huawei'ye destek vermeyi keseceğini ilan ederse, Huawei marka dizüstü bilgisayar kullanıcıları, işletim sistemlerini güncelleyemeyecekler. 

Neredeyse her dakika yeni bir gelişmenin yaşandığı Huawei-Amerika kavgasında şimdi gözler Microsoft'un üzerinde. Microsoft'un konuyla ilgili yapacağı bir açıklamayı da sizlerle paylaşacağız.

Kaynak : https://mspoweruser.com/microsoft-may-block-updates-to-huawei-laptops/
46
29
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
46
29
6
3
1