Google'ın Ardından Qualcomm ve Intel de Huawei Ortaklığını Bitiriyor

86
22
12
4
4
Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre ABD'li işletim üreticileri Qualcomm ve Intel de Google'ın kararını takip etti ve Huawei ile olan ortaklıklarını sonlandırdı.

ABD hükumetinin Çinli mobil teknoloji devi Huawei’yi kara listeye alması ve bu gelişmeyi takiben Google’ın Huawei’nin Android lisansını iptal etmesi, Huawei için tüm hafta sonunun son derece karanlık bir hal almasına neden olmuştu.

Bloomberg tarafından aktarılan bilgiye göre dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden üçü olan Intel, Qualcomm ve Broadcom da hükumetin Huawei konusundaki yasaklarının ardından Çinli şirket için teslimatlarını sonlandırmış durumda.

Huawei, özellikle premium ve orta segment akıllı telefonlarında uzun zamandır kendi HiSilicon Kirin işlemcilerini kullanıyor. Ayrıca giriş seviye işlemcilerde de MediaTek tercih ediliyor. Bu nedenle Qualcomm ile ortaklığın sonlandırılması büyük bir etki yaratmayacaktır.

Bununla birlikte Huawei dizüstü bilgisayarların kalbinde Intel işlemciler yer alıyordu. İki teknoloji devi arasındaki ortaklığın sonlandırılması, yeni nesil Huawei dizüstü bilgisayarlarda bir donanım boşluğu oluşmasına neden olacak.

Huawei, işlemci açığını bir şekilde kapatsa bile sorunları tamamen ortadan kaldırmış olmayacak. Zira Huawei dizüstü bilgisayarlar, yine bir Amerikan şirketi olan Microsoft tarafından geliştirilen Windows işletim sistemini kullanıyor.

Microsoft, hükumetin Huawei’yi kara listeye almasının ardından nasıl bir hamle yapacağını açıklamadı ancak şirketin, ABD’nin yasaklarına saygı duyması bekleniyor. Dolayısı ile Huawei için mobil cihazlar dışında dizüstü bilgisayarlarda da bir işletim sistemi açığı oluşacak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/5/19/18632075/intel-qualcomm-huawei-ban-us-chipmakers-report
86
22
12
4
4
Emoji İle Tepki Ver
86
22
12
4
4