Microsoft'un Yeniden Tasarladığı IntelliMouse, Temmuz Ayında Satışa Sunulacak

13
6
3
3
1
Microsoft'un tarihin tozlu sayfalarından getirdiği IntelliMouse, şu an ABD ve Kanada'da satışa sunulmuş durumda. Temmuz ayında ise Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak.

80’ler ve 90’lar başlarında bilgisayar oyunlarını oynayanlar, farelerde fare tekerleği, yan tuşlar ya da optik sensörlerin olmadığı zamanları hatırlayacaktır. O dönemki farelerde ya tek ya da çift tuş olurdu ve farenin altında bulunan top, fare altlığı yüzünden yapış yapış olur dönmezdi. 1996 yılında Microsoft, IntelliMouse serisiyle birlikte farelere, fare tekerliği, yan tuşlar ve optik sensörleri ekledi.

Daha sonra internetin ve çevrim içi oyunculuğun gelmesiyle birlikte bilgisayar kullanıcıları ve oyuncular, sayısı artan karmaşık görevler için daha çok yönlü, daha hızlı, daha kusursuz fareler istemeye başladı. Microsoft ise Pro IntelliMouse ile birlikte geçmişinden bir parçayı tekrar kullanıcılarına sundu.

Pro IntelliMouse, 2017’de çıkan Classic IntelliMouse’da bulunan takip sensörünü ve gelişmiş hareket geçirme özelliklerini geliştirdi. Böylece yeni fare, oyun performansı açısından eski jenerasyonlara nazaran daha uygun hale geldi.

Özelliklerine bakacak olursak Pro IntelliMouse, USB 2.0 uyumlu, kablolu ve üçü özelleştirilebilir olmak üzere beş butona sahip (Buton özelleştirme, Windows 10 S’lerde desteklenmiyor). Farenin optik sensörü, PixArt PAW3389PRO-MS, takip hızı saniye başına 400 inç, saniye başına bildirim oranı (report rate) da1000 bildirim. Farenin ağırlığı ise 140 gram.

Pro IntelliMouse, şu an Microsoft mağazalarında ABD ve Kanada’da 59,99 dolarlık fiyattan satışa çıkmış durumda. Temmuz ayında ise Asya ve Avrupa’da da satışa sunulacak.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/microsoft-redesigned-its-intellimouse-for-gaming/
13
6
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
13
6
3
3
1