Microsoft, Windows 10 v1903 Geliştirme Bloğunu Duyurdu

20
7
4
0
0
Windows 10 Mayıs 2019 güncellemesi sonrası ortaya çıkan sorunları çözmeyi amaçlayan Microsoft, Windows 10 v1903 geliştirme blogunu duyurdu.

Microsoft’un olağan güncellemeleri iki seferdir ciddi sorunlara sebep oluyor. Ekim güncellemesinin yaşattığı sorunlardan sonra Mayıs 2019 güncellemesi de problemlerle gündeme gelen bir güncelleme oldu. Microsoft da bu sorunları çözmek için, belli cihazları etkileyecek bir geliştirme bloğu yayınlamaya karar verdi.

Microsoft, cihazların güncelleme alamaması konusunda AMD RAID sürücülerini suçlamıştı. Şirketten gelen açıklamaya göre başka sebepler de güncellemenin alınmasını engellemiş olabiliyordu.

Firma, güncel olmayan veya uyumsuz BattlEye yazılımlarına sahip cihazlar için güncellemeleri engelledi. Microsoft, kullanıcılarının bu yazılımı son sürümüne güncellemelerini istiyor.

Blok ile birlikte bazı AMD RAID versiyonlarında karşılaşılan sorun da çözülmüş olacak. Microsoft, indirme işlemini elle gerçekleştirebileceğinizi ve bu güncelleme ile ciddi stabilite sorunlarını çözebileceğinizi söylüyor. Ayrıca AMD RAID versiyonlarını güncellemekte de yarar var.

Microsoft ayrıca bazı Intel sürücüler ile sorunlar yaşandığının da farkında ve bu sorun da yeni blok ile çözülecek. Intel’in sitesinden uyumsuz sürücüleri de güncellemek faydalı olacak.

Son olarak yazılım güncellemeleri sırasında harici SD kart ya da USB takılı cihazlarda güncellemelerin başarısız olabileceğini belirten Microsoft, böyle cihazlarda güncellemeye izin vermiyor.

Kaynak : https://windowsreport.com/windows-10-may-update-blocked/
20
7
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
7
4
0
0