Huawei, Android ve Windows İçin Alternatif İşletim Sistemlerini Bu Yıl Sunmaya Hazırlanıyor

45
14
8
2
2
Son zamanlarda Google, Microsoft, Intel gibi büyük firmalarla sıkıntı yaşayan Huawei, bu yıl içinde akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar için kendi işletim sisteminin hazır olabileceğinin sinyalini verdi. Yine de şirket, bunun yalnızca Google’ın veya Microsoft’un yazılımını kullanmaktan tamamen vazgeçmesi durumunda olacağını vurguladı.

Çin teknoloji devi Huawei, Amerikan firmalarının Huawei’ye bir şey satmadan önce hükümetten izin almasını gerektiren bir kara listeye yerleştirildi. Bunun üzerine Google, Intel ve Microsoft, Huawei’ye hizmet vermekten vazgeçti.  

Huawei, geçmişte Google veya Microsoft yazılımlarından bloke edilmek durumunda bırakılması halinde kendi işletim sistemlerine sahip olduğunu söylemişti. Şimdi, şirketin en üst düzey yöneticilerinden bir tanesi CNBC’ye, işletim sisteminin bu yılın son çeyreğine kadar hazır olabileceğini ve Çin dışındaki marketler için 2020’nin ilk veya ikinci çeyreğinde mevcut bir versiyonun hazırlanabileceğini söyledi. Huawei CEO’su Richard Yu, “Bugün hâlâ Microsoft Windows ve Google Android’e bağlıyız. Ancak bunu kullanamayacak duruma gelirsek, Huawei B planını kendi işletim sistemini kullanmak için hazırlayacaktır” dedi. 

Huawei’nin Android kullanmasının engellenmesi, telefonların kullanılmasına engel olabilir çünkü telefonlarda tüketicilerin uygulama indirdikleri Google Play Store bulunmayacak ancak Richard Yu, kendi uygulama mağazalarının kullanılabileceğini söyledi. Huawei App Gallery, şu anda Huawei’nin cihazlarında yüklü, ancak tüketiciler genellikle Google Play Store’u kullanıyor. 

Richard Yu, “Bunu yapmak istemiyoruz ancak ABD hükümeti bizi bunu yapmaya zorluyor. Bu tür bir yaptırım sadece bizim için değil, ABD için de kötü olacaktır çünkü biz ABD pazarını destekliyoruz” dedi. 

Kaynak : https://www.cnbc.com/2019/05/23/huawei-our-own-operating-system-could-be-ready-this-year.html
45
14
8
2
2
Emoji İle Tepki Ver
45
14
8
2
2